Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Időről időre felröppen egy-egy hír, mostanság videókkal tarkítva, hogy ez meg az az élelmiszer veszélyes, undorító, tartózkodjunk tőle, állatkínzás, horror, rémisztő és borzalom…

A világ nagyon sokféle és nagyon összetett. Láttunk már furcsákat, és pontosan tudjuk, hogy vannak olyan furcsaságok, amiket nemcsak hogy nem láttunk, de elképzelni sem tudunk. De nem akarunk, és nem tudunk állást foglalni, ha nincsenek pontos ismereteink.

A libatartásról és a libatömésről is megoszlanak a vélemények...
A libatartásról és a libatömésről is megoszlanak a vélemények...

Nem is olyan régen a libamáj verte ki a biztosítékot. Mert ugyan sokan szeretik ezt a drága ínyencséget, mégis legalább ugyanennyien megbotránkoznak azon, hogyan lesz ekkora és ilyen krémes, lágy a libamáj. Tiltakoznak a libák tömése ellen.

Vagy itt van a cápaharcsa, ismertebb nevén a pangasius tartása. Állítólag embertelen körülmények között tenyésztik, pocsolya- és moslékíze van.

Az egyre hírhedtebb pangasius
Az egyre hírhedtebb pangasius

Állítólagosan nagy átverés a bio is, mint olyan, nagyon drága, de semmi garancia nincs arra, hogy tényleg vegyszermentes az, amit bioként vásárolunk.

És akkor itt most álljunk meg egy szóra, hogy klasszikusokat idézzünk. MI NEM TÉNYFELTÁRÓ RIPORTOKAT KÖZLÜNK, HANEM ÉTELEKET ÉS ALAPANYAGOKAT MUTATUNK BE.

Nyilván van különbség a tenyésztett és a szabadvízi lazac között, ízben, zsírosságban, odafigyelésben, ráfordításban – és persze árban is. Ugyanígy van különbség a tucatcsirke és a tanyasi között is, de a zöldségeknél sem mindegy, hogy a kiskertben neveljük, őstermelőtől vesszük vagy nagybani. Aki főzés közben beleharap a sárgarépába, pontosan tudja, miről van itt most szó. Legyünk tudatosak a választásban és a fogyasztásban, tájékozódjunk, mérlegeljünk. Mi is erre törekszünk! :)

A Mindmegettén az alapanyagokat úgy mutatjuk be, ahogy a természetben előfordulnak, ahogy legjobb oldalukat, tulajdonságaikat mutatják. Egy csirkemellnél sem térünk ki arra, hogy a szegény pára ne 3 hét alatt érje el vágósúlyát, ne legyen gyógyszerezve, ne gyorsítsák a fejlődését 12 óránkénti sötétítéssel-világítással, ne 15 000 csirke legyen egy térben, és hogy jó lenne, ha egyszer életükben a napot is látnák… Mindenki tudja, hogy a tanyasi csirke finomabb, és mostanság már soha, de legalább is nagyon ritkán merül fel egy-egy receptnél, hogy „de tényleg tanyasi legyen”.

Fontos figyelni arra, hogy mit eszünk, honnan származik, legyünk tudatosak!
Fontos figyelni arra, hogy mit eszünk, honnan származik, legyünk tudatosak!

Mi a legjobb forgatókönyvet feltételezzük: a lehető legjobb feltételek között nevelkednek, gyarapodnak, tenyésztődnek, termesztődnek az alapanyagok. A receptre, az elkészítésre koncentrálunk. Az előzmény érdekes, fontos, alapvető. De ennek vizsgálata és az állásfoglalás legyen más asztala.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.