Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Így készül az ízletes carbonara spagetti – videón az eredeti recept

Az egyik legkrémesebb tésztaétel a carbonara spagetti, aminek az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de nagyon könnyű elrontani. Mutatjuk az eredeti receptet, és hogy mire figyelj a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A carbonara spagetti eredetéről két izgalmas teória is él a köztudatban, és máig nem dőlt el egyértelműen, melyik a helyes. Sokan a Rómát 1944-ben felszabadító amerikai katonáknak tulajdonítják a receptet, míg mások megingathatatlanuk hiszik, hogy igazi olasz fogásról van szó. Bárkinek is köszönhetjük, egy biztos: a carbonara mennyeien krémes és ízletes tésztaétel, ami sokak kedvence.

Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül /Fotó: Mindmegette
Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül /Fotó: Mindmegette

Nézd meg videón, hogyan készül a legfinomabb carbonara spagetti

A carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Hogy tovább fokozzuk az ízélményt, fokhagymával, hagymával is megbolondíthatjuk az ételt. Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül, és a tojás teszi krémessé a tésztát. Elkészítésekor arra kell odafigyelnünk, hogy a sajttal elkevert tojás ne kapjon hirtelen nagy hőt, mert nem krémes szósz, hanem rántotta lesz belőle.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.