A carbonara spagetti eredetéről két izgalmas teória is él a köztudatban, és máig nem dőlt el egyértelműen, melyik a helyes. Sokan a Rómát 1944-ben felszabadító amerikai katonáknak tulajdonítják a receptet, míg mások megingathatatlanuk hiszik, hogy igazi olasz fogásról van szó. Bárkinek is köszönhetjük, egy biztos: a carbonara mennyeien krémes és ízletes tésztaétel, ami sokak kedvence.
A carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Hogy tovább fokozzuk az ízélményt, fokhagymával, hagymával is megbolondíthatjuk az ételt. Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül, és a tojás teszi krémessé a tésztát. Elkészítésekor arra kell odafigyelnünk, hogy a sajttal elkevert tojás ne kapjon hirtelen nagy hőt, mert nem krémes szósz, hanem rántotta lesz belőle.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.