Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

"Hitelesek vagyunk és olyat kínálunk, amihez értünk" - interjú a Szamos cukrászdák igazgatójával

„A Szamos sikerének titka a hitelesség” Interjú Kelényi Ádámmal, a Szamos cukrászdák igazgatójával
A Szamos 8 éve kezdte el megosztani receptjeit a nagyközönséggel. Kezdetben bonbon- és trüffelkészítő kurzusokon vehettek részt a családi titkok után érdeklődök, ma már szinte minden közkedvelt Szamos finomság receptje és elkészítésének módja elérhető a Szamos Csokoládé Iskola keretein belül. Kelényi Ádámmal arról beszélgettünk, miért egyedülálló a kurzus, és mivel gyarapodik az, aki részt vesz rajta.

- Hogyan néz ki pontosan egy Szamos Csokoládé Iskola kurzus? Hányan vehetnek részt rajta?

Kelényi Ádám: Amikor 2012-ben a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében elindítottuk a kurzusainkat, akkor nem több, mint 5 főben gondolkodtunk. Fontos volt ugyanis számunkra, hogy minden résztvevőre maximális figyelmet tudjunk fordítani. Később a Kossuth téri Szamos Caféban is elkezdtünk kurzusokat tartani, de mivel nagy létszámú megkereséseket is kaptunk, itt már nagycsoportos tanfolyamokat és csapatépítőket is tartottunk. Ma már 3 főtől egészen 120 főig vállalunk kurzusokat – akár kitelepüléssel is – a menetrend azonban változatlan: minden kurzus elmélettel indul, majd a pilisvörösvári üzemben lévő gépekkel megegyező berendezés segítségével elkészülnek az édességek, végül a csomagolással kerül pont az i-re.

Hogyan fogadták az emberek ezeket a kurzusokat?

K. Á.: Őszintén szólva, azt nem gondoltuk, hogy kudarc lesz, de azt sem, hogy ekkora sikert arat. Arra számítottunk, hogy az erre fogékony vásárlók kipróbálják, majd lesz ennek egy lecsengése, hiszen ugyanazt a technikát miért próbálnák ki többször? Ehhez képest akár 4-5 kurzusra is eljönnek az érdeklődők, szeretettel térnek vissza, hiszen 3 olyan különleges órát kapnak, amelyet újra és újra át akarnak élni.

- Mit gondolsz, mi a titka a visszatéréseknek? Mi az az élmény, amit a 3 órában kaphatunk?

K. Á.: Azt hiszem, a titok a hitelesség. Tudtuk, hogy hitelesek vagyunk és valami olyat kínálunk, amihez értünk. Ezen felül pedig többet adunk, mint amit az emberek elvárnak. A kurzusainkon ugyanis nemcsak a recepteket és az előállítás módját ismerhetik meg a résztvevők, hanem a márkához és a családunkhoz is közelebb kerülhetnek, egy kicsit maguk is csokoládékészítővé válhatnak. Ha 3 órát töltesz a csokoládémesterünkkel, Andorral, aki annak idején Szamos papával kísérletezte ki a tökéletes konyakmeggyet, rengeteg olyan kérdést feltehetsz, amelyre mindig is szerettél volna választ kapni – ki volt az alapító, hogyan dolgozik a családunk a cégben, mi volt az első termékünk, vagy miből fogy a legtöbb? Be akartunk engedni minden érdeklődőt a „családba”, hogy kérdezhessenek és válaszokat is kaphassanak, mindezt kellemes, családias környezetben.

Mit tartogat a jövő? Az érdeklődők várhatnak újabb kurzusokat?

Kelényi Ádám: Sajnos a vírus minket sem hagyott érintetlenül, ugyanis a városlátogató turizmus megcsappant, valamint a csapatépítők is alábbhagytak. Mi azonban igyekeztünk és igyekszünk alkalmazkodni. Ezen a nyáron például először tartottunk gyermektábort, ami egyhetes program volt, 2 csokoládémester tartotta 12 gyermeknek. A gyerekek imádták és jövőre is akarnak jönni. Ezen felbuzdulva most fejlesztjük a haladó/professzionális kurzusunkat, ami nem 3 órás lesz, hanem háromnapos, így sokkal jobban el lehet majd mélyülni a technológiákban, és bíznunk benne, hogy még több tudást fogunk tudni átadni.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A HÁZI SZALONCUKOR - MUTATJUK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.