Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Alapételek

Finom és laktató vendégváró: ez a tökéletes tepertős pogácsa titka

Ha házias ízekre vágysz, és szereted a tepertőt, akkor készíts tepertős pogácsát, ami kívülről aranybarnára sül, belül pedig puha és réteges – egy rendkívül finom és laktató vendégváró.

Érdemes tudni, hogy a tökéletes tepertős pogácsa elkészítése igényel némi türelmet és szakértelmet: különösen fontos a tészta többszöri hajtogatása, valamint a megfelelő pihentetés is. Ha te is szeretnél tepertős pogácsát sütni, akkor nézd meg a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

tepertős pogácsa
Ki tud ellenállni a hajtogatott tepertős pogácsának?
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin tepertős pogácsája!

Előkészítés: 35 perc 

Kelesztés: 70 perc 

Sütés: 25 perc 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt  
  • 1 csomag instant élesztő  
  • 2,5 dl tej 
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg darált tepertő  
  • 1 tojássárgája  
  • 1 teáskanál só  
  • 1 teáskanál cukor  

Elkészítés: 

  1. Nagy tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos tejet, a szintén langyosra olvasztott vajat, a tojássárgáját, valamint a sót meg a cukrot. 
  2. Dagasztás után cipót formázunk a tésztából, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk 20 percig pihenni. 
  3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, rákenjük a tepertőkrémet, és hajtogatjuk, először háromba (jobb harmadot középre, rá a bal harmadot), majd ezt félbe. 
  4. Letakarva húsz percig pihentetjük, aztán ismét hajtogatjuk, letakarjuk és 20 percig kelesztjük, végül másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.