Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Egyetlen hozzávalója van a világ legegyszerűbb édességének, amelyhez nem is szakácstudás, hanem rengeteg türelem kell, ugyanis majdnem egy napba telik az elkészítése. A devonshire krém igazi nyalánkság, amiért a krimik királynője, Agatha Christie is odáig volt.

Sok minden eszünkbe juthat Agatha Christie-ről, de az talán csak keveseknek ugrik be az írónőről, hogy szerette az édes ízeket. A kiváló regényíró azonban odáig volt egy pofonegyszerű, mindössze egy összetevőből készült desszertért, a devonshire krémért – írja a Finedining Lovers. Ezt az édességet azonban nem lehet csak úgy, az utolsó pillanatban összedobni!

Agatha Christie kedvence az alvadt tejszín volt, amit ehetünk magában, kávéba keverve vagy süteményre kenve is /Fotó: Shutterstock
Agatha Christie kedvence az alvadt tejszín volt, amit ehetünk magában, kávéba keverve vagy süteményre kenve is /Fotó: Shutterstock

A devonshire krém, vagy alvadt tejszín elkészítéséhez a zsíros tejszínt egy nagyméretű, lapos tepsibe kell önteni és alacsony hőfokon, körülbelül 80 Celsius-fokon kell meglehetősen hosszan, akár 10-12 órán át sütni, egészen addig, amíg a tejszín tetején meg nem jelenik egy sárgás-barnás, karamellizált réteg. A tejszínt ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük be a hűtőbe egész éjszakára vagy legalább 8 órára.

A megdermedt tejszín tetején vastag, zsíros réteg képződik, és ez maga az alvadt tejszín. Ezt egy kanállal szedjük le, tegyük egy mély tálba és keverjük habosra, ez lesz a devonshire krém. Ehetjük magában vagy kávéra, forró csokira téve, kenhetjük sütikre, pirítósra és kínálhatjuk lekvárral, valamint keverhetjük sütemények tésztájába vagy krémjébe is.

Borítókép: Northfoto/PA Wire/Press Association Images

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.