Sok minden eszünkbe juthat Agatha Christie-ről, de az talán csak keveseknek ugrik be az írónőről, hogy szerette az édes ízeket. A kiváló regényíró azonban odáig volt egy pofonegyszerű, mindössze egy összetevőből készült desszertért, a devonshire krémért – írja a Finedining Lovers. Ezt az édességet azonban nem lehet csak úgy, az utolsó pillanatban összedobni!
A devonshire krém, vagy alvadt tejszín elkészítéséhez a zsíros tejszínt egy nagyméretű, lapos tepsibe kell önteni és alacsony hőfokon, körülbelül 80 Celsius-fokon kell meglehetősen hosszan, akár 10-12 órán át sütni, egészen addig, amíg a tejszín tetején meg nem jelenik egy sárgás-barnás, karamellizált réteg. A tejszínt ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük be a hűtőbe egész éjszakára vagy legalább 8 órára.
A megdermedt tejszín tetején vastag, zsíros réteg képződik, és ez maga az alvadt tejszín. Ezt egy kanállal szedjük le, tegyük egy mély tálba és keverjük habosra, ez lesz a devonshire krém. Ehetjük magában vagy kávéra, forró csokira téve, kenhetjük sütikre, pirítósra és kínálhatjuk lekvárral, valamint keverhetjük sütemények tésztájába vagy krémjébe is.
Borítókép: Northfoto/PA Wire/Press Association Images
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.