1. Sütőhőmérő
Attól, mert a sütőt 180 °C-re állítottuk, nem biztos, hogy valóban annyi lesz benne a hőmérséklet. Ha a hőmérő több, mint 15 fokkal többet mutat, mint a sütőbeállítás, az azzal járhat, hogy a süteményünk kiszárad.
2. Fordítólapát
A sütemények kiemeléséhez, húsok vagy palacsinta megfordításához egyaránt kiváló!
3. Elektromos kézi habverők, keverők
Ha szeretünk süni, ezek szinte minden tésztához, krémhez szükségesek. Ha pedig egészen komolyan vesszük a sütést, akkor az asztali robotgép az igazán nagy segítség.
1. Használjunk a szezonális gyümölcsöket!
Tortákhoz, habokhoz, pitékhez nincs jobb a friss gyümölcsnél. Miért csinálnánk banános sütit májusban, ha friss epret is használhatunk?
2. Sótlan vajat vagy margarint használjunk!
Ha sózottat veszünk, nem tudjuk majd, hogy kell-e még hozzáadnunk, és, ha igen, pluszban mennyit a sütéshez. A megfelelő mennyiségű só fontos a tökéletes ízharmónia kialakításához.
3. A hozzávalók hőmérsékletének kérdése.
Sok recept nem adja meg, hogy a tojás, a tej vagy a margarin milyen hőmérsékletű legyen. Ilyenkor a tészta az irányadó! Ha recept szobahőmérsékletű tésztát ír (kevert tésztáknál, kuglófnál, piskótánál), akkor a hozzávalók egységesen ilyenek legyenek. Ha hűtött tésztára (pl. pogácsák, piték vagy reszelt tészták) lesz szükség, akkor az alapanyagok is hidegek legyenek.
Ha szeretnétek látni, hogy a fent említett módszereket hogyan alkalmazza Anna a gyakorlatban, gyertek el a Gourmet Fesztivál színpadához május 20-án szombaton 15:00-ra, ahol Viktória királyné kedvenc teasüteményét, az epres Viktória piskótát készíti majd el.
Kövessétek az „Anna Olson: Sütés” 3. évadát a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól. Az új évadban a klasszikus muffintól a házi kenyéren át a kifinomult szuflékig és mousse-okig, mindet megtaláltok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.