A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ajánló

4 kihagyhatatlan borbár Budapesten és vidéken

bor
A szőlőszüret idején és az azt követő időszakban, amíg november harmadik hetének vége felé az új bor, a beaujolais piacra nem kerül, a szőlősgazdáknak és a pincészeteknek van bőven munkájuk, nem minden esetben érnek rá a lelkes vendégek fogadására.

Ilyenkor érdemes egy jó borbár után nézni, ahol nem csak a magyar- és nemzetközi borok széles választékával találkozhatunk, hanem szakértő vezetés mellett kóstolhatunk különböző sorokat vagy választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabb tételeket. Az országban számos borbár található, ezek közül ajánlunk most néhányat a figyelmetekbe.

DiVino Borbár, Debrecen

Az egyre színesedő debreceni gasztrokultúra fontos részét képezi a DiVino Borbár, ahol a pestieknél megszokott színvonalas és széles borpalettával várja a betévedőket. A borbár csak magyar borokat értékesít, amelyek között szép merítés található a Junibor Egyesület borászainak boraiból.

Szalonspicc Borbár és Kávézó, Budapest

A budai oldal mértékadó borbárja nem csak azért kedvelt, mert kis mennyiségben is rendelhetők a különféle tételek és a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak, hanem azért is, mert a széles bor- kávékínálat mellé a borkorcsolyákon messze túlmutató kínálat várja a betérőket.

Kisfaludy Borbár, Győr

Győr első borbárjában főleg az észak-magyarországi borrégió boraiból szemezgethetünk. A Kisfaludy Borbárban nagy hangsúlyt fektetnek a harmóniára, fontosnak tartják, hogy a kínált italok, a melléjük szervírozott fogások és a hely atmoszférája egységet alkosson.

Fúzió Borbár, Eger

Gál Tibor a minőségi borkészítést és borfogyasztást szem előtt tartva hozta létre a Fúziót, amely tökéletesen illeszkedik Eger gasztronómiai sokszínűségébe, egyedülálló Bikavérmúzeumával valóban kiegészítve azt. A borbárban a 4-12 tételes borkóstolók mellett muzeális tételek megtekintésével és pincetúrával tehető teljessé az élmény.

TOP 3 PINCÉSZET TOKAJTÓL KALOCSÁIG >>>
HOL EGYÜNK, HA TOKAJBAN JÁRUNK? 5 SZUPER GASZTROHELYSZÍN >>>
EGER, VILLÁNY, TOKAJ - 3 SZUPER SZÁLLÁS BORKEDVELŐKNEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.