Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A szőlőszüret idején és az azt követő időszakban, amíg november harmadik hetének vége felé az új bor, a beaujolais piacra nem kerül, a szőlősgazdáknak és a pincészeteknek van bőven munkájuk, nem minden esetben érnek rá a lelkes vendégek fogadására.

Ilyenkor érdemes egy jó borbár után nézni, ahol nem csak a magyar- és nemzetközi borok széles választékával találkozhatunk, hanem szakértő vezetés mellett kóstolhatunk különböző sorokat vagy választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabb tételeket. Az országban számos borbár található, ezek közül ajánlunk most néhányat a figyelmetekbe.

DiVino Borbár, Debrecen

Az egyre színesedő debreceni gasztrokultúra fontos részét képezi a DiVino Borbár, ahol a pestieknél megszokott színvonalas és széles borpalettával várja a betévedőket. A borbár csak magyar borokat értékesít, amelyek között szép merítés található a Junibor Egyesület borászainak boraiból.

Szalonspicc Borbár és Kávézó, Budapest

A budai oldal mértékadó borbárja nem csak azért kedvelt, mert kis mennyiségben is rendelhetők a különféle tételek és a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak, hanem azért is, mert a széles bor- kávékínálat mellé a borkorcsolyákon messze túlmutató kínálat várja a betérőket.

Kisfaludy Borbár, Győr

Győr első borbárjában főleg az észak-magyarországi borrégió boraiból szemezgethetünk. A Kisfaludy Borbárban nagy hangsúlyt fektetnek a harmóniára, fontosnak tartják, hogy a kínált italok, a melléjük szervírozott fogások és a hely atmoszférája egységet alkosson.

Fúzió Borbár, Eger

Gál Tibor a minőségi borkészítést és borfogyasztást szem előtt tartva hozta létre a Fúziót, amely tökéletesen illeszkedik Eger gasztronómiai sokszínűségébe, egyedülálló Bikavérmúzeumával valóban kiegészítve azt. A borbárban a 4-12 tételes borkóstolók mellett muzeális tételek megtekintésével és pincetúrával tehető teljessé az élmény.

TOP 3 PINCÉSZET TOKAJTÓL KALOCSÁIG >>>
HOL EGYÜNK, HA TOKAJBAN JÁRUNK? 5 SZUPER GASZTROHELYSZÍN >>>
EGER, VILLÁNY, TOKAJ - 3 SZUPER SZÁLLÁS BORKEDVELŐKNEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.