A Danubius Hotel Helia 1990-ben nyitotta meg kapuit a finn építész, Pekka Helin tervei alapján. Ezen finn hagyományokra alapozva Tóth Zoltán Executive Chef a skandináv gasztronómiába kalauzolja el a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégeit november 15. és december 15. között! Így elég a Kárpát utcáig utaznod, ha szívesen megkóstolnád a finn konyha tradicionális fogásait, amelyek a karácsony közeledtével rögtön megalapozzák az ünnepi hangulatodat is. Íme a teljes kínálat:
Lohikeitto - Finn lazacleves
Az időtálló klasszikus fogás, amelynek fő alkotóeleme a skandinávok körében méltán népszerű lazac. Krémessége egyből levesz a lábadról!
Siskonmakkarakeitto - Finn kolbászleves
A rendkívül tartalmas leves gondoskodik a teli hasról, a különleges gombócokban pedig megismerheted a tradicionális finn ízeket.
Lasimestarin silli - Marinált hering céklasalátával
A finn nagymamák nyáron ecettel és válogatott fűszerekkel gondosan tartósítják a frissen fogott heringet, hogy téli hideg napokon szeretettel felszolgálják unokáiknak. Ez a fogás a finn karácsonyi vacsora elengedhetetlen kelléke.
Karjalanpaisti - Tradicionális finn egytálétel
Az egyszerű összetevőkből készülő fogást az teszi különlegessé, hogy a speciális tálban hosszú órákig sütött hús igazán omlóssá válik. Garantáltan felmelegíti a szíved és a lelked a fázós téli estéken!
Kaalikaaryleet - Töltött édeskáposzta
Bár kinézetében hasonlít az itthon megszokott töltött káposztára, a különleges hozzávalók és a mellé kínált lekvár biztosan új dimenzióba helyezi ezt az ételt.
Savulohi - Melegen füstölt lazac vargányás burgonyahabbal
A finnek közkedvelt étele rengeteg féle módon elkészíthető és tálalható, séfünk ínycsiklandó vargányás burgonyahabbal teszi különlegessé a füstölt lazacot. Ez a fogás szintén a finn karácsonyi vacsora egyik kihagyhatatlan eleme.
Leipäjuusto Lakkahillolla - Sajttorta törpemálna lekvárral
A különleges textúrájú sajttortát a törpemálna lekvár bolondítja meg igazán! Kávéd mellé is tökéletes választás!
Mustikkapiirakka - Áfonyás pite vanília öntettel
Egyszerű, de nagyszerű finn desszert. Az áfonya és a vanília öntet remek párosa gondoskodik az ízlelőbimbóid kényeztetéséről!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.