A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Ajánló

Nem csak az ételed, a borod is lehet vegán: új Kristinus bor a padthai wokbárokban!

Aki egyszer belekóstol a padthai életérzésbe, az nem engedi el könnyen. Hét éve nyitotta meg kapuit az első padthai wokbar, azóta pedig óriási rajongótáborra tett szert és már hét helyszínen várja látogatóit. Kínálatukban eddig is fontos szerepet játszottak a mentes és vegán alapanyagok, mostantól viszont az ételek mellett már a Kristinus Borbirtok vegán borát is fogyaszthatják a húsmentes étrend szerelmesei.

Nemcsak külföldön, de hazánkban is egyre többen hódolnak a vegetáriánus mellett a vegán étrendnek is. Egy statisztika szerint ennek legfőbb oka az állatok védelme és az egészséges étkezés mellett a környezetünk megóvása. Egy másik felmérés alapján Nagy-Britanniában már a népesség 1,16 %-a vegán, ami 600.000 főt jelent, ez a szám pedig folyamatosan emelkedik. Bár Magyarországon még nem ennyire elterjedt a vegán életmód, az biztos, hogy itthon is egyre közkedveltebb az állati eredetű anyagokkal való érintkezéstől mentes ételek fogyasztása.

Az egészséges is lehet finom

A padthai wokbár hét évvel ezelőtti nyitása óta híve annak, hogy megmutassa, egészségesen is lehet jót és táplálót enni, ez alól pedig a húsmentes fogásaik sem kivételek. Már eddig is kedveskedtek két vegán desszerttel a speciális étrendet követőknek, most pedig a fogyasztói visszajelzéseket meghallgatva kezd új együttműködésbe a Kristinus Borbirtokkal az étteremlánc, amely keretében májustól három másik Kristinus borral együtt a Muscat Lunel Selection Vegan 2018 vegán bor is kapható lesz minden padthai étteremben.

Ázsiai kapcsolatok és 101 hektár minőségi szőlő

A Kristinus Borbirtok 2005 óta képviseli a dél-balatoni terroir minőségi borait. A kínálatukban kapható 22 különböző bor közül a streetfood, a magyar konyha vagy a fine dining kedvelői is megtalálják a kedvencüket. A terület fehér fajtái közé tartozik a chardonnay, az Irsai Olivér, sauvignon blanc, szürkebarát, furmint, valamint a sárgamuskotály. A vörösöket a Merlot, a cabernet sauvignon, a pinot noir, a kékfrankos és a cabernet franc képviseli. A Kristinus jelenleg 7 országba exportálja termékeit, köztük Japánban és Kínában is megtalálhatjuk partnereiket, mivel boraik ízvilága különösen jól passzol az ázsiai konyhához.

Mit is jelent a vegán bor?

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy mivel a bor szőlőből készül, ugyanúgy fogyaszthatják a vegán étrend követői is. Azonban, ha mélyebben megvizsgáljuk a bor készítésének eljárásait, akkor rá kell jönnünk, hogy a legtöbb bort derítik. Ez azt jelenti, hogy a borban természetes módon megjelenő üledékes részecskéket eltávolítják, a fehérjéket pedig megkötik, ennek köszönhetően lesz a ködös, opálos bor tiszta és stabil. Ez az eljárás pedig a legtöbb esetben nem vegán segédanyagokkal történik. Ilyen például a tojásfehérje, marhacsontból kinyert étkezési zselatin, vagy a halhólyagból kinyert kollagén. A Kristinus Borbirtok a Muscat Lunel Vegan elkészítéséhez növényi alapú fehérjéket használ, melyek burgonyából és zöldborsóból származnak.

Virágos és citrusos jegyek, könnyed vegán fogásokkal

A legújabb vegán bor alapanyaga a vári dűlőben szüretelt sárgamuskotály. A bor reduktív eljárással készült egy rövid héjon áztatás után, irányított erjesztéssel. Ennek köszönhetően megjelennek benne a fajtára jellemző virágos és enyhe citrusos jegyek. A padthai wokbar munkatársai a Kristinus Borbirtok sommelier munkatársával közösen a vegán borhoz stílusosan vegán összeállítást ajánlanak, de emellett a Kristinus rozéja, fehérbora és vörösbora is kapható lesz, így a vendégek minden fogáshoz megtalálják a megfelelő választást.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.