Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Ajánló

Sör, bor, pezsgő - Így mártonnapozunk mi a Gellértben

November 7-10 között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a Danubius Hotel Gellértbe, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában. Az “Így isztok ti” irodalmi ihletésű borfesztivál felvonultat “nehéz boroktól és aranyló sertül” kezdve finom étkeket. A borvacsorák házigazdája pedig Nyáry Krisztián irodalomtörténész lesz.

A Gellért Szálló Márton napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől.

A szálloda összes termében felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, Budapest legjobb gasztrohelyei és a koncertprogramban fellép majd a Lóci játszik és a The Biebers a világ egyik legszebb fürdőcsarnokában.

A Gellért nagy gasztroünnepét idén is egy sörfesztivál vezeti föl, s lesz a szálló “védjegyének” számító, egyedülálló lakosztályétterem a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas vagy Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt. Részt vehetünk majd egy „irodalmi borvacsorán” is, és a Márton napot hagyományosan egy Sunday brunch zárja majd.

Az “Így pezsgőztök ti” exkluzív vacsorán a Gellért szuper kilátású lakosztályétterme adja díszletét Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjének, ahol Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, s beavat minket a királyok itala és az irodalom történetébe is.

A 6 fogásos fine dining vacsora felvonultat majd libamájterrine-t, birsalmával és diós kalácsmorzsával, karfiol variációkat gesztenyével és szarvasgombával, töltött libanyakat káposztákkal, valamint konfitált marha oldalast – hogy csak néhányat említsünk ízelítőül.

Az “Így söröztök ti” butiksörfesztivállal indul tehát a nulladik nap csütörtökön, ahol a legjobb sörfőzdék válogatott söreivel alapozhatunk a borfesztiválra, persze a mértékre figyelve.

Az “Így főztök ti” borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész - az Így szerettek ők szerzője - irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

Vasárnap pedig, az “Így esztek ti” Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

További részletek és jegyárak ITT!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.