Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tokaj ideális célpontja lehet a nyaralni vágyóknak, s ahogy jön az ősz, úgy sokasodik meg a szőlőben gyönyörködni vágyó, borozni érkező turisták száma is.

Tokaj kitűnő választás, a borospincék mellett számos éttermet is érdemes célba venni, ellátogatni a mára már védjeggyé vált Tokaj-Hegyaljai Piacra, felkeresni a környék régebb óta regnáló vagy újonnan életre hívott izgalmas gasztrohelyeit.

Anyukám Mondta, Encs

A Dudás fivérek étterme már régóta a legikonikusabb vidéki helyek egyike, nem véletlenül. Az olaszos hangvételű étterem felkeresését alaposan meg kell tervezni, a Tokaj környéki barangolások közben való spontán látogatás esetében szinte biztos, hogy kívül rekedünk. Az eldugott, nehezen felfedezhető épületben rejtező Anyukám Mondtában a pizzatészta és a különféle focacciák mellett a napi ajánlatot is érdemes mindig szemügyre venni, a szezonális és regionális ízek kedvelő itt kincsekre bukkanhatnak.

A focacciákat mindenképpen érdemes kipróbálni! (Képünk illusztráció)
A focacciákat mindenképpen érdemes kipróbálni! (Képünk illusztráció)
Sárga Borház, Mezőzombor

A 19. századi klasszicista épületben rejlő étterem régóta kedvelt célpontja a Tokaj-Hegyaljára érkezőknek. A Sárga Borházban mindenki megtalálhatja a kedvére való gasztronómiai élményt, a lazább hangulatú bisztró mellett a belső termek miliőjének köszönhetően az elegáns étteremhangulat is adott. A Sárga Borház gasztronómiai palettájához szervesen kapcsolódik a borház parkolójában, a Disznókő Borászat előtt havonta megrendezésre kerülő Tokaj-Hegyaljai Piac, ahol a helyi termelők színe-java kínálja portékáit, helyi borok mellett a sajtoktól kezdve a mézen át egészen a házi lekvárokig.

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel, Tállya

A már több, mint négyszáz éves épületben található Oroszlános Borvendéglőben Soltész Gábor és Ruprecht László alakítja a szezonális menüsort. A szezonalitáson és helyi alapanyagokon nyugvó konyhában megtalálhatók a hagyományos ízek, igaz, kicsit oroszlánosítva jelennek meg. A helyi, tokaji borokat felvonultató sorokat is érdemes végigpróbálni, vagy csak betérni egy házi bodzaszörp és egy kis helyben készített kenyér erejéig.

Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra

A lassan három éve működő manufaktúrával egy helyen található kávézóban mindenki megtalálhatja a számára kedves kávét és a megfelelő kávés italt is. A single-origin kávék mellett a kávézóban helyt kaptak a különféle keverékek is, amelyekből a klasszikus olasz vonalat képviselő italok és a speciality hullám kávés italai is könnyedén elkészíthetőek.

+1: Végállomás Bisztorant, Miskolc

A vidéki gasztroforradalom egyik szülötte a bisztró hangulatot az étteremmel ötvöző Végállomás. A helyi alapanyagokra, kisebb helyi termelők termékeire építő a magyar gasztronómiát és a régió ízeit szem előtt tartó konyha kínálatában azért megtalálni a – bisztró őshazájának számító - francia vonalat is. De nem csak kulináris utazást tehetünk az egykor a Lillafüredi kisvasút végállomásaként szolgáló épületben, hanem a múlt és a jelen konyhatechnológiája is szépen összeér, s együttes munkájuk eredményeként új arcát mutatja meg a borsodi konyha.

3 PÉKSÉG, AHOL MUSZÁJ MINDENT VÉGIGKÓSTOLNI! >>>
4 VIDÉKI ÉTTEREM, AMIT NEM HAGYHATSZ KI, HA ARRA JÁRSZ! >>>
3 IZGALMAS PIAC BUDAPESTEN, AMIT NEM SZABAD KIHAGYNI! >>>
A MICHELIN-CSILLAGOSTÓL A CSÁRDÁIG: ÍME 4 SZUPER TERASZOS ÉTTEREM >>>
10 VIDÉKI FAGYIZÓ, AHOVA FELTÉTLEN ÉRDEMES BETÉRNI! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.