Tokaj kitűnő választás, a borospincék mellett számos éttermet is érdemes célba venni, ellátogatni a mára már védjeggyé vált Tokaj-Hegyaljai Piacra, felkeresni a környék régebb óta regnáló vagy újonnan életre hívott izgalmas gasztrohelyeit.
A Dudás fivérek étterme már régóta a legikonikusabb vidéki helyek egyike, nem véletlenül. Az olaszos hangvételű étterem felkeresését alaposan meg kell tervezni, a Tokaj környéki barangolások közben való spontán látogatás esetében szinte biztos, hogy kívül rekedünk. Az eldugott, nehezen felfedezhető épületben rejtező Anyukám Mondtában a pizzatészta és a különféle focacciák mellett a napi ajánlatot is érdemes mindig szemügyre venni, a szezonális és regionális ízek kedvelő itt kincsekre bukkanhatnak.
A 19. századi klasszicista épületben rejlő étterem régóta kedvelt célpontja a Tokaj-Hegyaljára érkezőknek. A Sárga Borházban mindenki megtalálhatja a kedvére való gasztronómiai élményt, a lazább hangulatú bisztró mellett a belső termek miliőjének köszönhetően az elegáns étteremhangulat is adott. A Sárga Borház gasztronómiai palettájához szervesen kapcsolódik a borház parkolójában, a Disznókő Borászat előtt havonta megrendezésre kerülő Tokaj-Hegyaljai Piac, ahol a helyi termelők színe-java kínálja portékáit, helyi borok mellett a sajtoktól kezdve a mézen át egészen a házi lekvárokig.
A már több, mint négyszáz éves épületben található Oroszlános Borvendéglőben Soltész Gábor és Ruprecht László alakítja a szezonális menüsort. A szezonalitáson és helyi alapanyagokon nyugvó konyhában megtalálhatók a hagyományos ízek, igaz, kicsit oroszlánosítva jelennek meg. A helyi, tokaji borokat felvonultató sorokat is érdemes végigpróbálni, vagy csak betérni egy házi bodzaszörp és egy kis helyben készített kenyér erejéig.
A lassan három éve működő manufaktúrával egy helyen található kávézóban mindenki megtalálhatja a számára kedves kávét és a megfelelő kávés italt is. A single-origin kávék mellett a kávézóban helyt kaptak a különféle keverékek is, amelyekből a klasszikus olasz vonalat képviselő italok és a speciality hullám kávés italai is könnyedén elkészíthetőek.
A vidéki gasztroforradalom egyik szülötte a bisztró hangulatot az étteremmel ötvöző Végállomás. A helyi alapanyagokra, kisebb helyi termelők termékeire építő a magyar gasztronómiát és a régió ízeit szem előtt tartó konyha kínálatában azért megtalálni a – bisztró őshazájának számító - francia vonalat is. De nem csak kulináris utazást tehetünk az egykor a Lillafüredi kisvasút végállomásaként szolgáló épületben, hanem a múlt és a jelen konyhatechnológiája is szépen összeér, s együttes munkájuk eredményeként új arcát mutatja meg a borsodi konyha.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.