Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

11 csábító padlizsán- és avokádókrém beszélgetős programokhoz!

avokádókrém
Páratlan gyümölcs az avokádó és a isteni zöldség a padlizsán: mindkettő nagyon egészséges, finom, rengeteg módon használható - de rendkívül érzékeny is. Nem jó, ha túl kemény, az sem, ha túl puha, de ha sikerül elcsípni a megfelelően érett darabokat, akkor minden figyelemért kárpótol.
Ha bebarnul az avokádó...

Az oxidációtól - vagyis a barnulástól - megvédhetjük citrommal az avokádó húsát, ahogy az alma és a körte esetében is jól működik. Citromlével kenjük át az avokádó húsát, tegyük zacskóba, és lehetőleg szorítsuk ki belőle a legtöbb levegőt. Az olaj is nagyon jól véd a levegőtől, így az oxidációtól: olajba mártott ecsettel kenjük át a másnapra szánt maradék avokádót, így tegyük zárható dobozba vagy zacskóba, majd a hűtőbe.

A padlizsánkrém készítés titka!

1. Minden esetben csak és kizárólag ép padlizsánt vásároljunk. A fényes, frissen pucolt cipőre emlékeztető héjon ne legyenek hibák, foltok. A padlizsán érett, de viszonylag kemény húsú legyen, zöld kocsánya még ne száradjon, ne rohadjon. Amelyiknek fénytelen a héja, foltos és benyomható, azt ne vegyük meg.

2. A padlizsánhoz ne érjünk fémmel. A ma használatos rozsdamentes acél kések tökéletesek, de kerámia- vagy fakéssel is dolgozhatunk.

3. A körbesütött padlizsánt a sütőben süssük puhára. A leggyorsabban akkor készül el, ha a tepsit lefedjük, így a nedvesség bent marad a tepsiben, s a padlizsán gyorsabban megpuhul.

4. A padlizsánkrém könnyen fűszerezhető, azonban arra ügyeljünk, hogy az igazi ízharmónia csak a massza kihűlése után érezhető, épp ezért addig nem célszerű sózni. És most jöjjenek a kedvenc kencéink!

1. KLASSZIKUS PADLIZSÁNKRÉM
2. EGYIPTOMI PADLIZSÁNKRÉM

3. ERDÉLYI PADLIZSÁNKRÉM
4. JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM

5. PADLIZSÁNKRÉM, AHOGY A TÖRÖKÖK KÉSZÍTIK
6. VENDÉGVÁRÓ AVOKÁDÓKRÉM
7. AVOKÁDÓKRÉM TEJFÖLLEL KIKEVERVE
8. Avokádókrém egyszerűen
9. GYÜMÖLCSÖS ZAKUSZKA
10. VEGYES ZAKUSZKA
11. Currys mártogatós
Avokádós receptjeinket itt találod >>>
Még több padlizsánkrémért ide kell kattintanod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.