Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Elkezdődött a szezonja, most vedd és edd! Ne csak nyersen és süteménynek vagy desszertnek elkészítve fogyaszd, próbálj ki más felhasználási lehetőségeket is!

1. Jó tanácsok epres süteményekhez

Minden esetben gondosan válogasd ki a túlérett, puha eperszemeket, a megmaradt hibátlan gyümölcsről pedig mosás és kicsumázás után óvatosan itasd le a vizet konyhai papírtörlővel.
 

Az epres töltelék alá kent vaníliapuding, esetleg olvasztott csokoládé kiváló szigetelőréteget képez a levegős piskóta-, illetve az omlós gyümölcstorta-alapon. Ezenkívül habfixáló porral, darált dióval vagy aprított pisztáciával is megszórhatod a tésztát.

Tortazselé használatakor hagyd a kocsonyás masszát 70-80 fokosra hűlni, mert ha túl forrón oszlatod el az eperszemekkel kirakott süteményen, akkor a gyümölcs elveszíti feszességét és gusztusos kinézetét
 

1. Dobd fel eperrel a salátákat!

Az eper nem idegenkedik sem az édeskés balzsamecettől, sem a fűszeres salátaöntetektől. A piros bogyók színüket tekintve is remekül passzolnak a tányéron zöldellő bébispenóthoz, rukkolához, római vagy madársalátához, továbbá fehér spárgához. Fokozhatod az élvezetet, ha a zöldsalátát megszórod magvakkal.

 

2. Készíts epres chutney-t!

Egy nagy edényben keverj össze 35-35 dkg feldarabolt epret és rebarbarát 2 dkg felszeletelt gyömbérrel, 1 db felaprított piros csilipaprikával, valamint 1 rúd vanília kikapart belsejével és a héjával. Adj hozzá 25 dkg 3:1 arányú befőzőcukrot és 3 ek fehér balzsamecetet, majd kevergetve forrald fel. Ezután bugyogva főzd 3 percig, végül azonnal töltsd négy 2,5 dl-es üvegbe.

A kissé darabos, pikáns mártással többek között húsokat és érett sajtokat fűszerezhetsz, ízesíthetsz.

3. Epret az italodba!

Élvezd a kedvenc gyümölcsödet pezsgős és alkoholmentes koktélban, bóléban, jeges teában és limonádéban, turmixban vagy smoothie-ban is!

Négy pohárnyi rebarbarás epershake-hez 10 dkg feldarabolt rebarbarát főzz puhára 1/2 dl vízben 3 dkg cukorral együtt. Turmixold össze 40 dkg eperrel, 4 ek joghurttal, 2 dl tejjel, valamint 1/2 rúd vanília kikapart belsejével és a héjával, majd jól hűtsd be.

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.