Tedd változatosabbá a vegetáriánus étrendet: dobj fel egy klasszikus rizottót citromhéjjal, valamint friss zöldfűszerekkel, és tálald buggyantott tojással!
Üdítő gyümölcsös ízt kölcsönöz az egyszerű vinaigrette-nek, ha az ecetet frissen facsart citromlével helyettesíted.
Készíts izgalmas új tölteléket a házilag gyúrt raviolitésztához! 4 személyre blansírozz 30 dkg mirelit zöldborsót forrásban levő sós vízben 3 percig, majd szűrd le, tartsd hideg víz alá és csepegtesd le. Turmixold össze 1,5 marék mentával és 1 db tojással, majd forgass a pürébe 1 szelet megpirított és lereszelt teljes kiőrlésű toastkenyeret. Ízesítsd sóval, borssal és 1 db biocitrom lereszelt héjával. A kifőzött spenótos raviolit megszórhatod frissen reszelt parmezánnal és citromhéjjal.
Kend meg a reggeli vajas zsemlét és pirítóst saját készítésű citromlekvárral vagy -dzsemmel, hogy jobban induljon a nap!
1 kg halhoz vagy húshoz 8 dkg kókuszreszeléket önts le 2 dl kókusztejjel. Add hozzá 1 db biocitrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd keverj bele 1,5 dl natúr joghurtot. Fűszerezd mozsárban összetört 5 szem szegfűszeggel és 1 tk ánizzsal, 1 tk őrölt fahéjjal, 1 ek kurkumával, 1/2-1/2 tk őrölt római köménnyel és Cayenne-borssal, valamint ízlés szerint tengeri sóval. Sütés, illetve grillezés előtt forgasd bele a hal- vagy húsdarabokat, és hagyd pácolódni lehetőleg egy éjszakán át.
6 személyre keverj össze 1/2 gerezd finomra aprított fokhagymát 2 ek olívaolajjal. Darabold durvára 3 db kis édeskömény zöldjét, majd a cikkekre vágott gumókat ecseteld be a fokhagymás olajjal. Szórd meg sóval, borssal, és grillezd puhára forgatás közben kb. 10 perc alatt. Közben 1 1/2 db biocitrom lereszelt héját és kifacsart levét keverd össze 1 1/2 ek olívaolajjal. Ízesítsd sóval, borssal, és öntözd meg vele a gumókat. Tálald melegen, a kömény zöldjével és 1 marék frissen aprított kaporral megszórva.
40 darabhoz olvassz fel 25 dkg sózott vajat gyenge tűzön. Keverőtálban vegyíts el 25 dkg lisztet, 12,5 dkg étkezési keményítőt és 12,5 dkg porcukrot. Gyúrd simára a lehűlt vajjal, 1 db biocitrom reszelt héjával és 5 szál finomra aprított rozmaringgal, majd pihentesd hűvös helyen 30 percig. Nyújtsd ki két ív sütőpapír között 30 x 30 cm-es lappá, és a felső papír leválasztása után szurkáld meg villával. Süsd egészben 175 fokon kb. 20 percig, végül azonnal vágd fel kb. 2 x 6 cm-es darabokra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.