Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Alapételek

6 olcsó és isteni finom recept árstopos tojásból

A kormány újabb élelmiszerekre terjesztette ki az árstopot év végéig: a tojás és a burgonya is bekerült a hatósági áras termékek közé. Ennek köszönhetően újra egyre több család asztalára kerülhet tojásos étel. Összeállításunkban egyszerűen elkészíthető, finom tojásos receptekből válogattunk.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be a Kormányinfón, hogy a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot. Így a krumpli és a tojás ára a 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. (A nagybani piacokra nem vonatkozik a szabályozás.) A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, ha a magyar gazdaság engedi, akkor természetesen meghosszabbítja a kormány a hatósági áras termékek elérését.

Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

Miért együnk tojást?

A tojás a legolcsóbban előállítható teljes értékű fehérjeforrásunk, az egyik legkönnyebben emészthető ételünk. 40 féle fehérjét tartalmaz, ezen belül 18 féle aminosavat, amiből 9 esszenciális. Ezen kívül megtalálható még benne A, D, E, B1, B2, B5, B6, B9, B12-vitamin is.

Segíti az immunműködést, az anyatej után a második legjobb minőségű tápanyagforrás. Kalóriaértéke elenyésző más ételekhez képest: egy tojás mindössze 75 kalória. Jelentős fehérjetartalma miatt telítettség érzetet nyújt, így segít a diétában, az egészséges testsúly fenntartásában.

Íme a legfinomabb tojásos receptek:

30 PERCES TOJÁSSALÁTA>>>

Tojássaláta / Fotó: MME
Tojássaláta / Fotó: MME

TOJÁSOS GALUSKA FEJES SALÁTÁVAL>>>

Tojásos galuska / Fotó: MME
Tojásos galuska / Fotó: MME

SPENÓTOS TOJÁSOS PALACSINTA>>>

Spenótos-tojásos palacsinta / Fotó: MME
Spenótos-tojásos palacsinta / Fotó: MME

TOJÁSOS KROKETT>>>

Tojásos krokett / Fotó: MME
Tojásos krokett / Fotó: MME

TOJÁSOS KÖMÉNYMAGLEVES>>>

Tojásos köménymagleves / Fotó: MME
Tojásos köménymagleves / Fotó: MME

TOJÁSOS SÜLT KRUMPLI>>>

Tojásos sült krumpli / Fotó: MME
Tojásos sült krumpli / Fotó: MME

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.