Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Gyors vendégváró és isteni uzsonna: sajtos-vajas csavart kifli - lépésről lépésre!

DAGASZTÁS NÉLKÜLI SAJTOS-VAJAS KIFLI
Nincs jobb a házi készítésű péksüteményél - de fájdalom, nem mindig van idő tésztát gyúrni, keleszteni, tölteléket készíteni. Ám létezik olyan recept, ami a kelt tészta foszlósságát ígéri a kevert süti gyorsaságával ötvözve - mint ez a sajtos-vajas kifli, amit a Színezd újra! tavaszi receptversenyünkre érkezett. Ha szeretnétek, hogy a ti receptetek is új csomagolásban jelenjen meg a Mindmegettén, fotózzátok le és küldjétek el a munkafolyamatokat - lépésről lépésre!
Hozzávalók:

50 dkg liszt átszitálva
10 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
3 dkg friss élesztő
1 db tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kk cukor
1,5 tk só (vagy ízlés szerint)
4 ek tejföl
A töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt
A tetejére:
1 db tojássárgája
1 ek tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt


Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben összekeverjük a cukorral az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben ). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy közepesen lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, dagasztani és keleszteni nem kell.


A kész tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 7 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki, és 25-30 percig pihentetjük.


Ezután középen kettévágjuk (két egyforma részre). Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (nem baj, ha a szélénél picit kifolyik a töltelék nyújtás közben, csak lisztezzünk alá egy kicsit, hogy ne ragadjon le és nyújtjuk tovább). Kb. 30 x 40 cm-es téglalapra nyújtjuk ki, hogy úgy 4-5 mm vastag legyen. A téglalapot egyforma háromszögekre szeleteljük, majd mindegyiket feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. A másik tésztával is ugyanígy járunk el (kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, feltekerjük, kiflivé formázzuk). Összesen 18 kiflink lesz.


A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, a tetejüket lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, és természetesen hagyományos sütőben is süthető).

Itt nevezhetsz a tavaszi receptversenyünkre >>>
Itt találod az eddig beküldött recepteket >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.