Igazi egyszerűen, fiomat recept, amit kár lenne kihagyni, ha szereted a csirkemellet. A töltelék összetevőit, kedvünk- és a hűtő tartalma szerint kedvünkre variálhatjuk.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
125g mozzarella
10 dkg piros kaliforniai paprika
10 dkg zöld kaliforniai paprika
5 dkg lila hagyma
1 ek tárkony
3 ek tejföl
4 szelet császárszalonna
Ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
1. A mozzarellát villával összetörjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat, lila hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és alaposan összekeverjük.
2. A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, elfelezzük, és zsebecskéket vágunk bele. Sózzuk, borsozzuk, majd minden zsebecskébe teszünk a töltelékből. Ha megtöltöttünk minden zsebet, áttekerjük baconnel és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő, sütőnként eltérhet).
Ízlés szerint friss salátával, rizzsel, burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 50 perc
"Több, mint egy évtizede szenvedélyem a főzés, és mindemellett imádok enni! Glutén- és laktózérzékenységem miatt speciális diétát tartok és ez az ami inspirálta a blog megszületését, hogy segítségére legyek azoknak, akik a gluténmentes táplálkozás szerint élik az életüket.
Amikor belevágtam a blogírásba két feladatot tűztem ki célul:
1.) Hogy megmutassam, nem kell kétségbeesni, nem kell elkeseredni, lehet - és JÓ - úgy együtt élni ezzel a táplálkozási formával, hogy nem kell feltétlenül furcsábbnál furcsább összetevőkből, "marslakók" számára készült ételeket ennünk.
2.) Az addig megszokott hétköznapi étrendünkbe nagyszerűen beilleszthetőek a gluténmentes ételek, amelyek a család azon tagjainak is hamar kedvenceivé válnak, akiknek nem kell diétáznia, megkönnyítve ezzel a háziasszonyok dolgát.
Mind a mai napig ezen célok vezérelnek, azzal a kiegészítéssel, hogy ezek minél több emberhez eljussanak és segítségükre legyenek a mindennapokban. Remélem, hogy az évek során összegyűjtött és kipróbált, közel háromszáz glutén - és laktózmentes recepttel sikerül mindezt megvalósítanom.
Nekem is voltak az elmúlt években nagyon nehéz napjaim, nagyon sokszor voltam kétségbeesett és tanácstalan, sokszor érzetem a betegség árnyoldalait, de mára azt vallom, hogy a gluténérzékenység egy életérzés, nem pedig betegség!
Jó sütést, főzést és finom ételeket kívánok!
Csonka Enikő alias GastroHobbi"
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.