A keresztény hagyomány szerint a nagyböjt kezdetét megelőző utolsó nap, húshagyó kedd éjszakáján véget ér a farsangi időszak. Szombat estétől húshagyókedd éjfélig tartó időszakot nevezték farsang farkának, amikor megengedett a torkosság: a zsírdúsabb ételek és az édesség bővebb fogyasztása. Ennek az időszaknak Európa-szerte jellegzetes étele a fánk. Máshol palacsintát sütnek a farsangi időszakban a háznál megmaradt lisztből, tojásból és vajból, az angoloknál pancake day e napnak az elnevezése.
A húshagyó kedd tehát az utolsó nap, amikor húst lehet fogyasztani, hamvazószerdától kezdetét veszi a 40 napos nagyböjt. Ha te is azok közé tartozol, akik húsvét előtt elhagyják a húst, ma még próbálj ki egy húsos receptet.
Ha az olyan klasszikusoktól gyengülsz el, mint a marhapörkölt, a rakott csirke, a húsgolyó vagy a vajpuha karaj, nézd meg az alaprecepteket. De találsz köztük fasírtot, májat és borsos tokányt is, melyekkel mind leveheted a családtagokat a lábáról. Íme 13 húsétel, melyek közül érdemes kipróbálni néhányat a nagyböjt kezdete előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.