A krumplipüré az a köret, amit valójában mindenki kedvel. Ez is szinte olyan étel, amit sokféleképpen el lehet készíteni. Vannak, akik csak egyszerűen, villával összetörik a főtt krumplit, ízesítik sóval, borssal és tejföllel gazdagítják. Valójában nagyon egyszerű, mégis lehetnek buktatói. Hogy valóban tökéletes legyen, eláruljuk a titkait. Íme!
Az alaprecepthez csupán krumplira, továbbá egy kevés tejre, habtejszínre, vajra, szerecsendióra és sóra lesz szükséged.
Adj a püréhez egy picivel több vajat, majd töltsd csillagcsöves habzsákba, és nyomj belőle halmokat a tányérra!
Gyerekeknek vidám kompozíciót alkothatsz húsgombócból és köretéből, ha a krumplipürét kerekre elsimítod, majd olajbogyóból, uborkából, paprikából és petrezselyemből mosolygós arcot formálsz.
Az alappürébe tetszés szerint összezúzott fokhagymát keverhetsz, a tetejére pedig sült hagymakarikát vagy pirított bacont szórhatsz. Nagyobb adag sült hagymával, baconnel, reszelt sajttal vagy kolbásszal gazdagítva a krumplipüré akár könnyű ebéd vagy vacsora is lehet, ha salátával kínálod.
A sima burgonyapürét egyszerűen megfestheted zöldborsópürével, céklalével és -pürével, főtt reszelt sárgarépával, pépesített medvehagymával vagy finomra aprított friss fűszernövényekkel, pl. snidlinggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.