Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Alapételek

Így lesz tökéletes a paradicsomleves!

Sült paradicsomból készült leves
Mitől lesz tökéletes a paradicsomleves? Az klasszikus olasz és az édes menzás egyaránt roppant egyszerű elkészítését tekintve, ám nem árt, ha néhány apróságra odafigyelünk az alapanyagoktól a levesbetéteken át a fűszerezésig. Íme 10 tipp, hogy még finomabb legyen a levesed!

A lényeg a részletekben lakozik: ezekre figyelj, ha igazán finom levest akarsz főzni!

 

1.

Friss paradicsomból finomabb és vitaminokban gazdagabb levest kapsz. A szabadföldi szezonban menj el egy termelői piacra valóban érett, zamatos bogyókért!

2.

Húsos fajtát keress, aminek kevés a magja. Ilyen pl. az elsősorban friss fogyasztásra ajánlott, hosszúkás Lucullus fajta, amelynek több változata létezik. A Nápoly környékéről elterjedt, nálunk is termesztett kerekded San Marzano különösen jó ízű, és egyaránt kiváló nyersen, áttörve vagy mártásnak.

San Marzano paradicsomból készülnek a legjobb paradicsomos fogások – jobbára dobozokba, üvegekbe is ennek feldolgozott példányai kerülnek
San Marzano paradicsomból készülnek a legjobb paradicsomos fogások – jobbára dobozokba, üvegekbe is ennek feldolgozott példányai kerülnek

 

3.
 

A paradicsomot könnyen meghámozhatod, ha előzőleg szűrőkanálba teszed, majd hirtelen forrásban levő vízbe meríted. Ezután húzd le a héját.

4.

A meghámozott paradicsomot vágd negyedekre, végül darabold fel.

5.

Ha túl sápadt a paradicsom, adj a leveshez 1 ek paradicsompürét. Ez szebb színt ad neki, és az ízén is javít.

6.

Ha nem sikerült kellően zamatos paradicsomot vásárolnod, süsd meg tepsiben némi olívaolajjal meglocsolva, majd pépesítsd és passzírozd át.

7.

Friss paradicsom helyett használhatsz a leveshez paradicsom ivólét. Ekkor a rántás készítésekor 1 ek liszthez adj annyi olajat, mennyit felvesz, és hevítsd habzásig. Elég, ha kevergetve jól átforrósítod, nem kell megvárni, hogy színt kapjon. Ezután vedd le a tűzről, hagyd langyosra hűlni, és öntsd fel kb. 1,4 l ivólével. Adj hozzá 1/2 kk sót, 8 dkg mézet, fél diónyi finomra vágott vöröshagymát és 1 szál zellerzöldet, majd forrald 5 percig, amíg besűrűsödik. Így biztosan nem ég oda a rántásod és nem lesz lisztízű a levesed.

8.

Ha csak sűrített paradicsomod van otthon, adj belőle 20 dkg-ot a langyosra hűlt rántáshoz, majd hígítsd fel vízzel lassú keverés közben.
 

9.

Kiadósabb lesz a levesed, ha 2 púpozott ek megmosott rizst is teszel bele. Ebben az esetben addig főzd, amíg a rizs megpuhul. Közben időnként keverd meg, nehogy a rántás leégjen. Dúsíthatod a levest tésztával is, de csak annyit főzz bele, amennyi elfogy. Ha másnapra is hagysz belőle, akkor megdagad és szétázik.

10.

A maradék levest hűtőszekrényben tárold. Amennyiben az újbóli melegítés során besűrűsödne, hígítsd fel vízzel, és ezután forrald össze a levesbetéttel.

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.