Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Így lesz tökéletes a paradicsomleves!

Sült paradicsomból készült leves
Mitől lesz tökéletes a paradicsomleves? Az klasszikus olasz és az édes menzás egyaránt roppant egyszerű elkészítését tekintve, ám nem árt, ha néhány apróságra odafigyelünk az alapanyagoktól a levesbetéteken át a fűszerezésig. Íme 10 tipp, hogy még finomabb legyen a levesed!

A lényeg a részletekben lakozik: ezekre figyelj, ha igazán finom levest akarsz főzni!

 

1.

Friss paradicsomból finomabb és vitaminokban gazdagabb levest kapsz. A szabadföldi szezonban menj el egy termelői piacra valóban érett, zamatos bogyókért!

2.

Húsos fajtát keress, aminek kevés a magja. Ilyen pl. az elsősorban friss fogyasztásra ajánlott, hosszúkás Lucullus fajta, amelynek több változata létezik. A Nápoly környékéről elterjedt, nálunk is termesztett kerekded San Marzano különösen jó ízű, és egyaránt kiváló nyersen, áttörve vagy mártásnak.

San Marzano paradicsomból készülnek a legjobb paradicsomos fogások – jobbára dobozokba, üvegekbe is ennek feldolgozott példányai kerülnek
San Marzano paradicsomból készülnek a legjobb paradicsomos fogások – jobbára dobozokba, üvegekbe is ennek feldolgozott példányai kerülnek

 

3.
 

A paradicsomot könnyen meghámozhatod, ha előzőleg szűrőkanálba teszed, majd hirtelen forrásban levő vízbe meríted. Ezután húzd le a héját.

4.

A meghámozott paradicsomot vágd negyedekre, végül darabold fel.

5.

Ha túl sápadt a paradicsom, adj a leveshez 1 ek paradicsompürét. Ez szebb színt ad neki, és az ízén is javít.

6.

Ha nem sikerült kellően zamatos paradicsomot vásárolnod, süsd meg tepsiben némi olívaolajjal meglocsolva, majd pépesítsd és passzírozd át.

7.

Friss paradicsom helyett használhatsz a leveshez paradicsom ivólét. Ekkor a rántás készítésekor 1 ek liszthez adj annyi olajat, mennyit felvesz, és hevítsd habzásig. Elég, ha kevergetve jól átforrósítod, nem kell megvárni, hogy színt kapjon. Ezután vedd le a tűzről, hagyd langyosra hűlni, és öntsd fel kb. 1,4 l ivólével. Adj hozzá 1/2 kk sót, 8 dkg mézet, fél diónyi finomra vágott vöröshagymát és 1 szál zellerzöldet, majd forrald 5 percig, amíg besűrűsödik. Így biztosan nem ég oda a rántásod és nem lesz lisztízű a levesed.

8.

Ha csak sűrített paradicsomod van otthon, adj belőle 20 dkg-ot a langyosra hűlt rántáshoz, majd hígítsd fel vízzel lassú keverés közben.
 

9.

Kiadósabb lesz a levesed, ha 2 púpozott ek megmosott rizst is teszel bele. Ebben az esetben addig főzd, amíg a rizs megpuhul. Közben időnként keverd meg, nehogy a rántás leégjen. Dúsíthatod a levest tésztával is, de csak annyit főzz bele, amennyi elfogy. Ha másnapra is hagysz belőle, akkor megdagad és szétázik.

10.

A maradék levest hűtőszekrényben tárold. Amennyiben az újbóli melegítés során besűrűsödne, hígítsd fel vízzel, és ezután forrald össze a levesbetéttel.

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.