Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Alapételek

Így lesz tökéletes a sült csirkemellfilé

Sült csirkemellfilé
Sokan íztelennek, jellegtelennek tartják a csirkemellfilét, pedig egy igazi jolly joker: könnyedén készíthető belőle mindenféle hétköznapi, gyors fogás, de egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet.

A csirkemell elkészítése gyakran kifog a kezdő háziasszonyokon, mivel könnyű túlsütni. Tovább növeli a kihívást, hogy mellhús mérete, vastagsága változó: 40-60 dkg között mozoghat a csirkemelle súlya. Így előfordulhat, hogy bár betartod az elkészítés idejére vonatkozó ajánlást, mégis száraz és élvezhetetlen lesz a végeredmény. Szerencsére létezik olyan módszer, amellyel egyszerűbbé válik a sütés – a titok pedig nem más, mint a megfelelő vágási technika.

Csak egy kés, és kész

A kifilézett csirkemellet úgy tudod a legkönnyebben egyenletesen átsütni, ha sütés előtt felszeleteled a húst: az egész csirkemellet először vágd ketté, majd vízszintesen is vágd fel a csirkemell-darabokat. Hogyan? Tedd a fél csirkemellet a vágódeszkára, egyik kezeddel nyomd erősen lefelé, nehogy elcsússzon! A másik kezeddel a kést a deszkával párhuzamosan tartva óvatosan vágd el a húst. Így a csirkemell máris vékonyabb lesz.

Egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet a sült csirkemellfilé /Fotó: Shutterstock
Egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet a sült csirkemellfilé /Fotó: Shutterstock

Leheletvékony szeletek

Ha a recept úgy kívánja, tovább tudod csökkentetni a hús vastagságát. Tedd a félbevágott csirkemell szeletet két viaszpapír vagy folpack-darab közé, és húsklopfolóval óvatosan ütögesd a kívánt méretűre. Nem baj, ha nincs klopfolód, rengeteg más, a konyhádban biztosan megtalálható eszközt bevethetsz a sodófától kezdve a borosüveg talpán át a serpenyőig.

Az így felvágott csirkemellszeletek néhány perc alatt átsülnek, miközben szaftos, ízletes marad a hús.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.