A csirkemell elkészítése gyakran kifog a kezdő háziasszonyokon, mivel könnyű túlsütni. Tovább növeli a kihívást, hogy mellhús mérete, vastagsága változó: 40-60 dkg között mozoghat a csirkemelle súlya. Így előfordulhat, hogy bár betartod az elkészítés idejére vonatkozó ajánlást, mégis száraz és élvezhetetlen lesz a végeredmény. Szerencsére létezik olyan módszer, amellyel egyszerűbbé válik a sütés – a titok pedig nem más, mint a megfelelő vágási technika.
A kifilézett csirkemellet úgy tudod a legkönnyebben egyenletesen átsütni, ha sütés előtt felszeleteled a húst: az egész csirkemellet először vágd ketté, majd vízszintesen is vágd fel a csirkemell-darabokat. Hogyan? Tedd a fél csirkemellet a vágódeszkára, egyik kezeddel nyomd erősen lefelé, nehogy elcsússzon! A másik kezeddel a kést a deszkával párhuzamosan tartva óvatosan vágd el a húst. Így a csirkemell máris vékonyabb lesz.
Ha a recept úgy kívánja, tovább tudod csökkentetni a hús vastagságát. Tedd a félbevágott csirkemell szeletet két viaszpapír vagy folpack-darab közé, és húsklopfolóval óvatosan ütögesd a kívánt méretűre. Nem baj, ha nincs klopfolód, rengeteg más, a konyhádban biztosan megtalálható eszközt bevethetsz a sodófától kezdve a borosüveg talpán át a serpenyőig.
Az így felvágott csirkemellszeletek néhány perc alatt átsülnek, miközben szaftos, ízletes marad a hús.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.