Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Alapételek

Így lesz tökéletes a sült csirkemellfilé

Sült csirkemellfilé
Sokan íztelennek, jellegtelennek tartják a csirkemellfilét, pedig egy igazi jolly joker: könnyedén készíthető belőle mindenféle hétköznapi, gyors fogás, de egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet.

A csirkemell elkészítése gyakran kifog a kezdő háziasszonyokon, mivel könnyű túlsütni. Tovább növeli a kihívást, hogy mellhús mérete, vastagsága változó: 40-60 dkg között mozoghat a csirkemelle súlya. Így előfordulhat, hogy bár betartod az elkészítés idejére vonatkozó ajánlást, mégis száraz és élvezhetetlen lesz a végeredmény. Szerencsére létezik olyan módszer, amellyel egyszerűbbé válik a sütés – a titok pedig nem más, mint a megfelelő vágási technika.

Csak egy kés, és kész

A kifilézett csirkemellet úgy tudod a legkönnyebben egyenletesen átsütni, ha sütés előtt felszeleteled a húst: az egész csirkemellet először vágd ketté, majd vízszintesen is vágd fel a csirkemell-darabokat. Hogyan? Tedd a fél csirkemellet a vágódeszkára, egyik kezeddel nyomd erősen lefelé, nehogy elcsússzon! A másik kezeddel a kést a deszkával párhuzamosan tartva óvatosan vágd el a húst. Így a csirkemell máris vékonyabb lesz.

Egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet a sült csirkemellfilé /Fotó: Shutterstock
Egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet a sült csirkemellfilé /Fotó: Shutterstock

Leheletvékony szeletek

Ha a recept úgy kívánja, tovább tudod csökkentetni a hús vastagságát. Tedd a félbevágott csirkemell szeletet két viaszpapír vagy folpack-darab közé, és húsklopfolóval óvatosan ütögesd a kívánt méretűre. Nem baj, ha nincs klopfolód, rengeteg más, a konyhádban biztosan megtalálható eszközt bevethetsz a sodófától kezdve a borosüveg talpán át a serpenyőig.

Az így felvágott csirkemellszeletek néhány perc alatt átsülnek, miközben szaftos, ízletes marad a hús.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.