Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Joghurtos padlizsán - a legfinomabb diétás nass, amit gyorsan elkészíthetsz!

Joghurtos padlizsán mártogatós
Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.

Legtöbben nem azért hízunk, mert egyszerre sokat eszünk, hanem mert folyamatosan nassolunk. Ráadásul a legtöbb nasi rettentően hizlal. Az nyilván nem opció, hogy mostantól ne majszolgassunk a TV előtt semmit, mert ki bírná azt ki, én tuti nem, így akkor járunk a legjobban, ha a kalóriabomba snackeket egészségesebb változatokra cseréljük. A művészet pedig ott kezdődik, amikor sikerül olyan egészséges nasikat csinálnunk, amik tényleg, és igazából finomak.

Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.

Hozzávalók a joghurtos padlizsánkrémhez:

4 fő részére

  • 2-3 közepes padlizsán
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek citrom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a padlizsánokat, pár helyen szurkáljuk őket meg, hogy sütés közben ne robbanjanak szét, majd tegyük sütőbe. Nem szükséges a sütőt előmelegíteni.
  2. Hevítsük a sütőt 220 fokosra, és süssük a padlizsánokat kb. 30-40 percig, míg át nem sülnek és a héjuk el nem kezd barnulni. Időnként fordítsuk a padlizsánokat meg.
  3. A már szuperpuha padlizsánokat vegyük ki, tegyük egy nagyobb szűrőbe, a héjukat szakítsuk kissé szét, majd tegyünk a szűrő alá egy tálat, és hagyjuk úgy kihűlni, hogy közben a tálba csöpög a levük.
  4. Kanalazzuk ki a zöldség húsát, majd adjuk hozzá a görög joghurtot, a citromot, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a sót.
  5. Botmixerrel pürésítsük át, nem kell túl finomra.
  6. Adjuk a krémhez az apróra vágott petrezselymet, majd kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.
  7. Tehetjük pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, de tálalhatjuk azonnal is, kevés extraszűz olívaolajjal nyakon öntve.

Még több isteni recept és konyhai praktika házisáfránytól - ITT >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.