Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Alapételek

Joghurtos padlizsán - a legfinomabb diétás nass, amit gyorsan elkészíthetsz!

Joghurtos padlizsán mártogatós
Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.

Legtöbben nem azért hízunk, mert egyszerre sokat eszünk, hanem mert folyamatosan nassolunk. Ráadásul a legtöbb nasi rettentően hizlal. Az nyilván nem opció, hogy mostantól ne majszolgassunk a TV előtt semmit, mert ki bírná azt ki, én tuti nem, így akkor járunk a legjobban, ha a kalóriabomba snackeket egészségesebb változatokra cseréljük. A művészet pedig ott kezdődik, amikor sikerül olyan egészséges nasikat csinálnunk, amik tényleg, és igazából finomak.

Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.

Hozzávalók a joghurtos padlizsánkrémhez:

4 fő részére

  • 2-3 közepes padlizsán
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek citrom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a padlizsánokat, pár helyen szurkáljuk őket meg, hogy sütés közben ne robbanjanak szét, majd tegyük sütőbe. Nem szükséges a sütőt előmelegíteni.
  2. Hevítsük a sütőt 220 fokosra, és süssük a padlizsánokat kb. 30-40 percig, míg át nem sülnek és a héjuk el nem kezd barnulni. Időnként fordítsuk a padlizsánokat meg.
  3. A már szuperpuha padlizsánokat vegyük ki, tegyük egy nagyobb szűrőbe, a héjukat szakítsuk kissé szét, majd tegyünk a szűrő alá egy tálat, és hagyjuk úgy kihűlni, hogy közben a tálba csöpög a levük.
  4. Kanalazzuk ki a zöldség húsát, majd adjuk hozzá a görög joghurtot, a citromot, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a sót.
  5. Botmixerrel pürésítsük át, nem kell túl finomra.
  6. Adjuk a krémhez az apróra vágott petrezselymet, majd kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.
  7. Tehetjük pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, de tálalhatjuk azonnal is, kevés extraszűz olívaolajjal nyakon öntve.

Még több isteni recept és konyhai praktika házisáfránytól - ITT >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.