A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Alapételek

Joghurtos padlizsán - a legfinomabb diétás nass, amit gyorsan elkészíthetsz!

Joghurtos padlizsán mártogatós
Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.

Legtöbben nem azért hízunk, mert egyszerre sokat eszünk, hanem mert folyamatosan nassolunk. Ráadásul a legtöbb nasi rettentően hizlal. Az nyilván nem opció, hogy mostantól ne majszolgassunk a TV előtt semmit, mert ki bírná azt ki, én tuti nem, így akkor járunk a legjobban, ha a kalóriabomba snackeket egészségesebb változatokra cseréljük. A művészet pedig ott kezdődik, amikor sikerül olyan egészséges nasikat csinálnunk, amik tényleg, és igazából finomak.

Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.

Hozzávalók a joghurtos padlizsánkrémhez:

4 fő részére

  • 2-3 közepes padlizsán
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek citrom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a padlizsánokat, pár helyen szurkáljuk őket meg, hogy sütés közben ne robbanjanak szét, majd tegyük sütőbe. Nem szükséges a sütőt előmelegíteni.
  2. Hevítsük a sütőt 220 fokosra, és süssük a padlizsánokat kb. 30-40 percig, míg át nem sülnek és a héjuk el nem kezd barnulni. Időnként fordítsuk a padlizsánokat meg.
  3. A már szuperpuha padlizsánokat vegyük ki, tegyük egy nagyobb szűrőbe, a héjukat szakítsuk kissé szét, majd tegyünk a szűrő alá egy tálat, és hagyjuk úgy kihűlni, hogy közben a tálba csöpög a levük.
  4. Kanalazzuk ki a zöldség húsát, majd adjuk hozzá a görög joghurtot, a citromot, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a sót.
  5. Botmixerrel pürésítsük át, nem kell túl finomra.
  6. Adjuk a krémhez az apróra vágott petrezselymet, majd kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.
  7. Tehetjük pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, de tálalhatjuk azonnal is, kevés extraszűz olívaolajjal nyakon öntve.

Még több isteni recept és konyhai praktika házisáfránytól - ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.