A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Kapkodni tilos! 7 egyszerű lépés: így készíts tökéletes teát!

A teakészítésnél hajlamosak vagyunk kapkodni, hogy minél előbb kortyolhassuk a finom italt. Pedig a tea meghálálja, ha hagyod, hogy a saját tempójában adja át az ízét!

A teát ősdiők óta erős gyógyító erővel bíró italnak tartották számon. A finom, minőségi teával kiválthatod a kávézást is, ezzel is óvhatod az egészségedet, hiszen a tea vitaminokat, ásványi anyagokat, alkaloidokat és polifenolokat tartalmaz.

A teában található polifenolok olyan antioxidánsok, amelyek segíthetnek semlegesíteni a test szöveteiben található szabadgyököket (toxikus molekulákat). A tea jótékony hatása azonban segíthet csökkenteni vagy megelőzni a fogszuvasodás, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint vagy a rák egyes fajtáit.

1. Nem mindegy, milyen vízből főzöd!

A legfontosabb, amit a víz választásánál figyelembe kell vennünk: a víz kalciumtartalma és TDS* értéke, amely azt mutatja, mennyi a vízben lévő ásványi anyag- és sótartalom. A legideálisabb a teakészítéshez a minél alacsonyabb ásványi anyag tartalmú víz, vagy olyan ásványvíz, mint a például a Szigetközi friss víz, az Ave természetes ásványvíz, az Emese ásványvíz, a Fonyódi forrásvíz vagy a Verde természetes ásványvíz*.

Forró és szexi teakoktélokról itt olvashatsz! >>>

2. CSAK FRISSEN FORRALT VIZET HASZNÁLJ!

A kétszer forralt víz negatív hatással van a tea ízérte. Csak frissen forralt vizet használj a Dilmah teák főzéséhez. Hogy miért? Mert a vízben a levegőből oldott gázok, elsősorban szén-dioxid (CO2) találhatók. Amikor újraforraljuk a vizet, csökkentjük a benne lévő CO2 szintet, így pedig csökken a víz savas kémhatása. A csökkenő savasság befolyásolja a koffein és a teában található polifenolok karakterét, és megváltoztatja az elkészült tea színét és ízét is.

Barackos teakoktél receptünket itt találod >>>

3. mennyi víz kell egy filterhez?

Egy csésze teához átlagosan 200-250 ml vízre van szükség – ez pontosan megfelel egy mindennapos teáscsésze űrtartalmának.

4. Nem mindegy, meddig áztatod!

Három perc áztatással kinyerhetünk mindent a teából: az erejét, az ízét, a textúráját, az antioxidánsokat. Ha ennél lágyabb teát szeretnél, akkor áztatás után öntsd fel vízzel - így enyhébbé teheted a tea intenzítását. Ám az áztatás a tea típusától is függ!
- Fekete teát forrásban lévő vízzel öntsd le, majd 3-5 percig hagyd ázni.
- A zöld teát forralás után visszahűtött vízben maximum 2 percig kell áztatni.
- Valódi gyümölcs- és herbateákat forrásban lévő vízzel öntsd le, majd 4 percig áztasd!

Afternoon Chillin' teakoktél receptjét itt találod >>>

5. Kevergesd!

A tea időnkénti kevergetése biztosítja, hogy a víz és a tea tökéletesen keveredjen el. Ez a garancia arra, hogy teánk kibonthassa gyönyörű színét, élénk aromáit és karakteres illatát.

6. Takard le áztatás közben!

Mindig fedd le a teádat, miközben ázik! A tealevelek így egyenletesebben adják ki aromájukat, és az elkészült teának jobb íze lesz.

7. nem mindegy, mivel ízesíted!

Javasolt a fehér cukor használata, mert a barna cukor karamellizált íze elnyomhatja a tea karakteres aromáját. Egyéb javasolt ízesítések: méz, mentalevelek, fahéj, lime. Tejet csak erős fekete teákhoz adjunk, és ügyeljünk arra, hogy mindig meleg tejet használjunk. A hideg tej túl gyorsan hűtené le a teát. Tartsd tiszteletben a tea saját ízét, ne hagyd, hogy a hozzáadott ízesítések elnyomják a tea valódi aromáit!

EZÉRT VÁLASZD A DILMAH TEÁKAT!

A finom teához olyan friss és minőségi alapanyagokra van szükségünk, mint a ceyloni Dilmah teái. A Dilmah az első globális teamárka, mely a saját ültetvényein termett tea útját végigkíséri az ültetvénytől a csészéig, így garantálva annak legjobb minőségét. A Dilmah 100% ceylon teát, a tea legjobb termőhelyén szüretelik kézzel és csomagolják frissen, a valódi tea gazdag antioxidáns tartalmának és különleges aromájának a megőrzése érdekében. Teáikat nem keverik a különböző országokból származó egyéb teákkal, így azok hűen tükrözik vissza italainkban is az adott termőterületen termesztett teák jellemző ízvilágát.

ÍGY KÉSZÍTS MELEG TEAKOKTÉLT! >>>

* Forrás: Vízinform

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.