Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Háromsajtos házi marhaburger: így készül lépésről lépésre

Háromsajtos marhaburger
Ebédötlet kéne hétvégére? A hamburger mindig jó választás, ugyanis számtalan módon variálható. Íme egy marhahúsos változat háromféle sajttal, sült krumplival. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

HÁROMSAJTOS MARHABURGER >>>
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg darált marhahús
2 db burger buci
2 szelet cheddar sajt
0,5 dkg kecskesajt
0,5 dkg kéksajt
1 dl paradicsomos szósz (Chefbag)
1 dl majonézes szósz (Chefbag)
10 dkg paradicsom
10 dkg saláta
1 fej lilahagyma
0,15 dl balzsamecet
30 dkg krumpli
barna cukor
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas/ serpenyő
serpenyő
2 db tepsi / hőálló tál
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük, a sajtokat elfelezzük. A marhahúst megsózzuk és megborsozzuk. Olajos kézzel két egyforma gombócot gyúrunk a húsból, majd kb. 2-2,5 cm vastagra lapítjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A megsózott, megborsozott és olívaolajjal meglocsolt burgonyát sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.

3. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a barna cukrot, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon kevergetve karamellizáljuk. Végül hozzáöntjük a balzsamecetet, majd pár perc párolás után félretesszük.

4. Olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután a húspogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rátesszük a háromféle sajtot, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. A bucikat szintén megpirítjuk (figyeljünk, nehogy megégjenek).

5. Összeállítjuk a burgert. A buci alját megkenjük a paradicsomos szósszal, rárakjuk a salátát, a paradicsomot, a húst, a hagymalekvárt, a majonézes szószt, majd a buci tetejét.

6. A burgert a tepsis krumplival tálaljuk.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.