Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Tízóraira, uzsonnára tökéletes: így készül az ízletes kolbászos hasé

Ezeket az apró, különféle töltelékkel készült tésztabatyukat általában vendégvárónak készítjük, de tízóraira, uzsonnára is jó választás lehet. Mi most egy nagyon finom, kolbászos hasé receptjét hoztuk, próbáld ki, biztosak vagyunk benne, hogy kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.

A hasé szó a francia „haché" szóból származik, amely darált húst jelent. Az eredeti francia hasék darált húsos töltelékkel készültek, de ma már sokféle változatuk létezik. Minden nemzet picit más formában és töltelékkel készíti, igazodva az adott szezonhoz, alkalomhoz, így bátran kijelenthetjük, hogy sokoldalú fogás.

Mi most kolbásszal töltöttük, de készítheted virslivel, sonkával, sajttal, gombával, spenóttal vagy bármilyen zöldséggel, amit a gyerek szeret.

Kolbászos hasé / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Kolbászos hasé / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl langyos tej
  • kb. 1,5 dl langyos víz
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg puha lángolt kolbász
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 150 g puha vaj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

  • Meglangyosítjuk a tejet, hozzákeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
  • A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A közepébe mélyedést vájunk, ide ütjük a tojást, hozzáadjuk az olívaolajat, a felhabosodott élesztőt, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.
  • A töltelékhez lehúzzuk a kolbász héját, majd késes aprítóban pépesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
  • A megkelt tésztát 60 × 40 centis téglalappá nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal. A hosszabb oldala mentén egy csíkban rátesszük a tölteléket, feltekerjük.
  • Éles késsel 3-4 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal, és még 20 percig kelesztjük.
  • Végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezeket a finomságokat is elkészítheted tízóraira:


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.