Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Alapételek

Tízóraira, uzsonnára tökéletes: így készül az ízletes kolbászos hasé

Ezeket az apró, különféle töltelékkel készült tésztabatyukat általában vendégvárónak készítjük, de tízóraira, uzsonnára is jó választás lehet. Mi most egy nagyon finom, kolbászos hasé receptjét hoztuk, próbáld ki, biztosak vagyunk benne, hogy kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.

A hasé szó a francia „haché" szóból származik, amely darált húst jelent. Az eredeti francia hasék darált húsos töltelékkel készültek, de ma már sokféle változatuk létezik. Minden nemzet picit más formában és töltelékkel készíti, igazodva az adott szezonhoz, alkalomhoz, így bátran kijelenthetjük, hogy sokoldalú fogás.

Mi most kolbásszal töltöttük, de készítheted virslivel, sonkával, sajttal, gombával, spenóttal vagy bármilyen zöldséggel, amit a gyerek szeret.

Kolbászos hasé / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Kolbászos hasé / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl langyos tej
  • kb. 1,5 dl langyos víz
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg puha lángolt kolbász
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 150 g puha vaj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

  • Meglangyosítjuk a tejet, hozzákeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
  • A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A közepébe mélyedést vájunk, ide ütjük a tojást, hozzáadjuk az olívaolajat, a felhabosodott élesztőt, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.
  • A töltelékhez lehúzzuk a kolbász héját, majd késes aprítóban pépesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
  • A megkelt tésztát 60 × 40 centis téglalappá nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal. A hosszabb oldala mentén egy csíkban rátesszük a tölteléket, feltekerjük.
  • Éles késsel 3-4 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal, és még 20 percig kelesztjük.
  • Végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezeket a finomságokat is elkészítheted tízóraira:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.