Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Íme a hibátlan grízgaluska elkészítésének titka!

Óriás grízgaluska (daragaluska)
Számtalan alkalommal próbálkoztál már a grízgaluska elkészítésével, ám valahogy sosem lett tökéletes a végeredmény? Akkor próbáld meg így! Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séfje most kiváló útmutatást ad ennek a hibátlan levesbetétnek az elkészítéséhez.

Azt mondják, hogy akkor tökéletes a grízgaluska, ha nem túl kemény, ám de nem is esik szét. A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, így nem csoda, ha eddig neked sem sikerült. A Gléda Vendéglő séfje, Kerekes Sándor most egy rövid receptvideóban bemutatja, hogyan lesz igazán finom ez a pompás levesbe való. Meglátod, ha most figyelmesen leköveted az instrukciókat, legközelebb már te is így fogod elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 2 csipet só

Elkészítés:

  1. Megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, és a búzadarát is. Alaposan kikeverjük, majd az így kapott masszát egy rövid időre félre tesszük pihenni. Erre azért van szükség, hogy a zsír egy picit kidermedjen, ennek köszönhetően pedig könnyebb lesz a formázás.
  2. Egy tálcára kidolgozzuk a grízgaluskákat, közben pedig egy lábasban vizet forralunk. Amikor elkészültünk a formázással (nagyjából 2 dekás adagok), a forrásban lévő víz alatt a gázt addig mérsékeljük, míg gyöngyöző nem lesz. Ezután belepakoljuk a galuskáinkat és 30-40 perc alatt készre főzzük.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.