A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Alapételek

Íme a hibátlan grízgaluska elkészítésének titka!

Óriás grízgaluska (daragaluska)
Számtalan alkalommal próbálkoztál már a grízgaluska elkészítésével, ám valahogy sosem lett tökéletes a végeredmény? Akkor próbáld meg így! Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séfje most kiváló útmutatást ad ennek a hibátlan levesbetétnek az elkészítéséhez.

Azt mondják, hogy akkor tökéletes a grízgaluska, ha nem túl kemény, ám de nem is esik szét. A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, így nem csoda, ha eddig neked sem sikerült. A Gléda Vendéglő séfje, Kerekes Sándor most egy rövid receptvideóban bemutatja, hogyan lesz igazán finom ez a pompás levesbe való. Meglátod, ha most figyelmesen leköveted az instrukciókat, legközelebb már te is így fogod elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 2 csipet só

Elkészítés:

  1. Megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, és a búzadarát is. Alaposan kikeverjük, majd az így kapott masszát egy rövid időre félre tesszük pihenni. Erre azért van szükség, hogy a zsír egy picit kidermedjen, ennek köszönhetően pedig könnyebb lesz a formázás.
  2. Egy tálcára kidolgozzuk a grízgaluskákat, közben pedig egy lábasban vizet forralunk. Amikor elkészültünk a formázással (nagyjából 2 dekás adagok), a forrásban lévő víz alatt a gázt addig mérsékeljük, míg gyöngyöző nem lesz. Ezután belepakoljuk a galuskáinkat és 30-40 perc alatt készre főzzük.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.