Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Leveles tésztából finom és gyors vendégváró: íme a ketchupos-virslis falatka receptje

Mindmegette
Finom vendégváró vagy gyors vacsora, bármilyen alkalomra vagy épp étkezésre megfelel ez a ketchupos-virslis falatka, amit ízlésünk szerint variálhatunk. Mutatjuk az alapreceptet, amit nyugodtan alakíts kedved szerint.

A leveles tésztás finomságok már rengeteg embert kihúztak a csávából. Jól jönnek ezek a receptek akkor, ha hirtelen kell előállni valamivel a vendégeknek, vagy ha nem a megszokott hideg vacsorát szeretnéd kínálni a családodnak. A bolti leveles tészták ráadásul sokkal jobbak, mint a fagyasztottak, hiszen ezeknél azt se kell megvárni, hogy kiolvadjanak, elég csak kitekerni a lapot és már használhatjuk is! Készülhet belőle édesség vagy sós falatka, egy leveles tészta szinte mindenre alkalmas!

Leveles tésztás virslis falatka
Leveles tésztás virslis falatka
FOTÓ: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

A ketchupos-virslis falatka olyan mint egy hot dog, de mégsem az, ráadásul az alapreceptet ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Kerülhet bele a ketchup mellett majonéz és mustár is, a savanyú uborka helyett tehetünk bele akár savanyú káposztát is, feldobhatjuk pirított vagy karamellizált hagymával, többféle sajttal és akár szalámikarikákat is halmozhatunk a tésztára. A tetejére mi most aprított tökmagot szórtunk, de szezámmag, késsel apróra vágott sós mogyoró vagy akár még több reszelt sajt is kerülhet rá.

Ketchupos-virslis falatka, a gyors vendégváró receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. oregánó
  • 2 db savanyú uborka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 db virsli
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy kitekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. A tésztát lekenjük a ketchuppal, megszórjuk a szárított oregánóval. Ráhalmozzuk a felkarikázott savanyú uborkát és megszórjuk sajttal.
  3. A virsliket a tészta hosszanti oldalára helyezzük, és a tésztát két oldalról, középre haladva feltekerjük. Egy éles késsel nyolc darabra vágjuk és egymástól ujjnyi távolságra elhelyezzük a tepsin.
  4. Felvert tojással lekenjük, végül megszórjuk a késsel felaprított tökmaggal.
  5. 190 Celsius-fokon, alsó-felső módon, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.