Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Alapételek

Elő a bográcsokkal! Ez a magyaros gulyásleves lehet a kerti partik királya

A grillezés csak az elmúlt években lett népszerű, mi, magyarok hosszú évekig inkább a bográcsozás mellett tettük le a voksunkat. Most egy nagyon finom receptet hoztunk, amit ha elkészítesz, megérted, miért is szeretjük a tartalmas, laktató egytálételt, a babgulyást.

A kertes házaknál gyakori a tűzrakóhely, de ha nincs ilyened, akkor is villámgyorsan ki tudsz alakítani néhány tégla felhasználásával egy szuper helyet a bográcsnak. Ha kezdő bográcsozó vagy, ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit ha megfogadsz, kellemes élmény lesz mindenkinek a közös szabadtéri főzés.

Az alábbi recept pedig garancia arra, hogy tökéletes lesz a végeredmény!

Klasszikus babgulyás recept, ami tökéletes bográcsban elkészítve (is) / Fotó: Mindmegette
Klasszikus babgulyás recept, ami tökéletes bográcsban elkészítve (is) / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók a magyaros babgulyáshoz:

  • 50 dkg tarkabab
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 50 dkg marhagulyáshús
  • 1 szál füstölt kolbász karikázva
  • 3 szál sárgarépa felkarikázva
  • 1 szál fehérrépa felkarikázva
  • 1 db zellergumó zöldjével
  • 1 db t. v. paprika felkockázva
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 tk. kömény
  • 1 ek. édes pirospaprika
  • 1 ek. zsír

Elkészítése:

  1. A babgulyás elkészítéséhez először felhevítjük a zsírt egy kisebb bográcsban, majd a marhahúst körbepirítjuk rajta. Ha színt kapott, kivesszük a bográcsból és a visszamaradt zsiradékra tesszük a felkockázott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott paprikát is. Picit dinszteljük, majd a feldarabolt paradicsomot is beletesszük.
  2. Ezután visszakanalazzuk az előpirított húst a bográcsba, megszórjuk pirospaprikával, fűszerezzük köménnyel és babérlevéllel, beledobjuk a felszeletet fokhagymát, a felkockázott füstölt tarját, aztán újra megborsozzuk. Végül felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, nagyjából 2 órán keresztül főzzük.
  3. Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk az átmosott, előzőleg 24 órára beáztatott babot a zellerlevéllel együtt. Ha szükséges, újra sózzuk, borsozzuk, ha pedig úgy érezzük, akkor egy kevés vízzel is utánapótoljuk. Lefedve főzzük tovább nagyjából egy-másfél órán át.
  4. A következő lépésben a bográcsba kerül a sárga- és fehérrépa, ízlés szerint a megpucolt, felkockázott zellergumó is mehet, majd a felszeletelt füstölt kolbász. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, ízesítjük, majd további fél órán át hagyjuk főni.
  5. Utolsó lépésben hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és addig főzzük amíg megpuhul. Az elkészült babgulyást ízlés szerint erős paprikával, és friss kenyérrel tálaljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.