A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Farsangi szalagos fánk
Ez az ősz végén érő mediterrán gyümölcs a téli hónapokban nálunk is kapható. Nemcsak finom, de a világ egyik legegészségesebb élelmiszere is - igazi superfood. Most 7 tippet mutatunk a felhasználásához!

A gránátalma nyersen tartalmazza a legtöbb értékes anyagot, ezért lehetőleg ne főzd meg, és a mag belső részét is fogyaszd el. Ha nem tudnád, mihez kezdj vele, most adunk néhány ötletet.

1. Ivólé, szörp:

Erősíti az immunrendszeredet és jótékony élettani hatásai vannak. Kortyold el frissen a félbevágott gyümölcsből kifacsart vagy az összeturmixolt magokból kapott lét! Bio gránátalmalevet készen is vásárolhatsz.

2. Grenadine:

Az üvegben forgalmazott édes szirup számtalan koktél alapanyaga.

3. Grenadine molasses:

Ezt a feliratot keresd az üvegen a közel-keleti élelmiszerboltokban, ha a török és arab ételekhez általánosan használatos gránátalmaszószra vadászol. A sűrű balzsamecetre emlékeztető, savanykásan édeskés ízesítőt salátára csöpögtetheted, vinaigrette-be keverheted vagy húsokra kenheted, melyekre sütés közben rákaramellizálódik. Kipróbálhatod téli sült zöldségekre vagy padlizsánra, továbbá joghurtra, vaníliafagylaltra csorgatva is. Házilagos előállításához a kifacsart gránátalmalevet szűrd lábasba, majd közepes lángon forrald be kb. a harmadára. A hűtőben sokáig eláll.

4. Saláta:

Zöld salátaleveleken különösen jól mutatnak a piros magok, és kissé savanykás ízük kiválóan passzol a pikáns öntetekhez. Megbolondítják a gyümölcssalátákat is.

5. Köret
 

Képzeld csak el, mennyivel jobban mutat a párolt rizs vagy a bulgur, ha megszórod gránátalmamaggal!

6. Desszert:

A gránátalmamagok látványosan díszítik a világos krémeket, pohárdesszerteket, parfékat vagy fagylaltkelyheket is. Fontos, hogy épek legyenek, máskülönben a kicsorduló levük elszínezi a lágy krémeket, töltelékeket.

7. Pite, torta:

A sima krémmel megkent, illetve töltött tésztáknak már néhány szem gránátalmamaggal ünnepi külsőt kölcsönözhetsz.

Gránátalmás receptek >>> 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.