Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Alapételek

A nagyi eperhabja felidézi a békebeli ízeket: így készítsd ezt az olcsó finomságot

Eperhab /Fotó: Shutterstock
Gyermekkorunk nyári emlékeit csalogatja elő ez az egyszerű, krémes nyalánkság, amivel egykoron a nagymamák várták a vidékre leutazó unokákat. Mutatunk egy receptet, amivel te is játszi könnyedséggel elkészítheted a nagyi eperhabját!

A boltok polcai már roskadoznak a finom epertől, és ennek a nyári csemegének százféle felhasználási módja van. Csipegethetjük magában, tehetjük piskótába vagy kevert süteményekbe, készíthetünk belőle krémet vagy smoothie-t, vagy akár egy-két szemet ejthetünk a pezsgőnkbe is, garantáltan feldobja majd a hangulatot.

Az édesszájúak viszont próbálják ki a nagymamák retró nyalánkságát, a könnyed eperhabot, melyhez mutatunk egy pofonegyszerű receptet!

Egyszerű és gyors finomság, ha édességre vágynak az unokák /Fotó: Shutterstock
Egyszerű és gyors finomság, ha édességre vágynak az unokák /Fotó: Shutterstock

Így készül a békebeli eperhab

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 tk. porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Az epret megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A felét (15 dkg) botmixerrel pépesítjük.
  2. Az eper másik felét (15 dkg) feldaraboljuk, és poharakba adagoljuk. Pár darabot hagyunk a tetejére díszítésként.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  4. Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét, féltávnál hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
  5. Belekeverjük a tojáshabba a pürésített epret és a reszelt citromhéjat. Ízlés szerint tehetünk még bele porcukrot, ha szükséges.
  6. Az eperhabot poharakba kanalazzuk, a tetejét a maradék eperrel díszítjük. Frissen tálaljuk.

Forrás: Ripost

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.