Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Alapételek

A nagyi eperhabja felidézi a békebeli ízeket: így készítsd ezt az olcsó finomságot

Eperhab /Fotó: Shutterstock
Gyermekkorunk nyári emlékeit csalogatja elő ez az egyszerű, krémes nyalánkság, amivel egykoron a nagymamák várták a vidékre leutazó unokákat. Mutatunk egy receptet, amivel te is játszi könnyedséggel elkészítheted a nagyi eperhabját!

A boltok polcai már roskadoznak a finom epertől, és ennek a nyári csemegének százféle felhasználási módja van. Csipegethetjük magában, tehetjük piskótába vagy kevert süteményekbe, készíthetünk belőle krémet vagy smoothie-t, vagy akár egy-két szemet ejthetünk a pezsgőnkbe is, garantáltan feldobja majd a hangulatot.

Az édesszájúak viszont próbálják ki a nagymamák retró nyalánkságát, a könnyed eperhabot, melyhez mutatunk egy pofonegyszerű receptet!

Egyszerű és gyors finomság, ha édességre vágynak az unokák /Fotó: Shutterstock
Egyszerű és gyors finomság, ha édességre vágynak az unokák /Fotó: Shutterstock

Így készül a békebeli eperhab

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 tk. porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Az epret megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A felét (15 dkg) botmixerrel pépesítjük.
  2. Az eper másik felét (15 dkg) feldaraboljuk, és poharakba adagoljuk. Pár darabot hagyunk a tetejére díszítésként.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  4. Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét, féltávnál hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
  5. Belekeverjük a tojáshabba a pürésített epret és a reszelt citromhéjat. Ízlés szerint tehetünk még bele porcukrot, ha szükséges.
  6. Az eperhabot poharakba kanalazzuk, a tetejét a maradék eperrel díszítjük. Frissen tálaljuk.

Forrás: Ripost

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.