Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

A nagyi eperhabja felidézi a békebeli ízeket: így készítsd ezt az olcsó finomságot

Eperhab /Fotó: Shutterstock
Gyermekkorunk nyári emlékeit csalogatja elő ez az egyszerű, krémes nyalánkság, amivel egykoron a nagymamák várták a vidékre leutazó unokákat. Mutatunk egy receptet, amivel te is játszi könnyedséggel elkészítheted a nagyi eperhabját!

A boltok polcai már roskadoznak a finom epertől, és ennek a nyári csemegének százféle felhasználási módja van. Csipegethetjük magában, tehetjük piskótába vagy kevert süteményekbe, készíthetünk belőle krémet vagy smoothie-t, vagy akár egy-két szemet ejthetünk a pezsgőnkbe is, garantáltan feldobja majd a hangulatot.

Az édesszájúak viszont próbálják ki a nagymamák retró nyalánkságát, a könnyed eperhabot, melyhez mutatunk egy pofonegyszerű receptet!

Egyszerű és gyors finomság, ha édességre vágynak az unokák /Fotó: Shutterstock
Egyszerű és gyors finomság, ha édességre vágynak az unokák /Fotó: Shutterstock

Így készül a békebeli eperhab

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 tk. porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Az epret megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A felét (15 dkg) botmixerrel pépesítjük.
  2. Az eper másik felét (15 dkg) feldaraboljuk, és poharakba adagoljuk. Pár darabot hagyunk a tetejére díszítésként.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  4. Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét, féltávnál hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
  5. Belekeverjük a tojáshabba a pürésített epret és a reszelt citromhéjat. Ízlés szerint tehetünk még bele porcukrot, ha szükséges.
  6. Az eperhabot poharakba kanalazzuk, a tetejét a maradék eperrel díszítjük. Frissen tálaljuk.

Forrás: Ripost

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.