Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Levesből főétel: csirkés raguleves, amitől vacsoráig garantált a jóllakottság

A ragulevesekben az a nagyon jó, hogy mindent bele lehet tenni, ami csak a kezünk ügyébe akad, persze az ízharmóniát is szem előtt tartva, ezért aztán egy gazdag és tápláló fogás lesz a végeredmény. Mutatunk egy krémes csirkeragulevest, amiben a rengeteg zöldség mellett a burgonyagombóc gondoskodik a jóllakottságunkról. Íme, a recept!

Az őszi-téli immunerősítés legeslegjobb módja, ha vitamindús, tápláló ételeket fogyasztunk. A ragulevesek kitűnő választások erre a célra, hiszen sok-sok zöldséget tehetünk egyetlen fogásba. A krémes, ízletes csirkeraguleves vacsoráig eltelít, de ha mégis vágysz valami második fogásra, azt is mutatjuk, milyen palacsintát készíts el mellé. 

A krémes és laktató csirkeragulevessel vacsoráig garantált a jóllakottság /Fotó: Vidék íze magazin

Csirkeraguleves kapros burgonyagombóccal 

  • Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 5 dkg vaj  
  • fél db póréhagyma
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csirkecombfilé 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 db sárgarépa 
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 szál angolzeller
  • 10 dkg laskagomba
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 marék zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 1 ek. keményítő  
  • 2 dl tejszín  
  • 3 szál kapor  
  • 1 db kezeletlen citrom  

A gombóchoz:

  • 2 db nagyobb burgonya  
  • 1 db tojás  
  • 1 tk. zsír  
  • bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió  
  • 1 csokor friss kapor  
  • kb. 15 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Először a gombócokat állítjuk össze. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Kiterítve hagyjuk, hogy kihűljön. Utána összekeverjük a tojással, a zsírral, sóval, borssal, a szerecsendióval és a finomra vágott kaporral. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából.
  2. Egy nagy fazékban a vajon megdinszteljük a szeletekre vágott póréhagymát. Ha már összeesett, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst és az áttört fokhagymát. Addig sütjük, amíg a húsdarabok ki nem fehérednek. 
  3. Rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkarikázott zellert, a felszeletelt gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Öt percig pároljuk közepes lángon. Ekkor felöntjük az alaplével, beledobjuk a fagyasztott zöldborsót, és 10 percig főzzük. 
  4. Beletesszük a gombócokat. Ha feljöttek a leves tetejére, akkor az egészet besűrítjük egy kevés hideg vízben elkevert keményítővel, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Újra felforraljuk. 
  5. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzhelyről, és csak ekkor keverjük hozzá az összevágott kaprot. Frissen reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével ízesítjük még. 

A gazdag és krémes raguleves önmagában is laktató fogás, de ha nem így lenne, a túrós palacsinta remekül illik hozzá. Nézd meg, hogyan készül!

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.