Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Alapételek

Levesből főétel: csirkés raguleves, amitől vacsoráig garantált a jóllakottság

A ragulevesekben az a nagyon jó, hogy mindent bele lehet tenni, ami csak a kezünk ügyébe akad, persze az ízharmóniát is szem előtt tartva, ezért aztán egy gazdag és tápláló fogás lesz a végeredmény. Mutatunk egy krémes csirkeragulevest, amiben a rengeteg zöldség mellett a burgonyagombóc gondoskodik a jóllakottságunkról. Íme, a recept!

Az őszi-téli immunerősítés legeslegjobb módja, ha vitamindús, tápláló ételeket fogyasztunk. A ragulevesek kitűnő választások erre a célra, hiszen sok-sok zöldséget tehetünk egyetlen fogásba. A krémes, ízletes csirkeraguleves vacsoráig eltelít, de ha mégis vágysz valami második fogásra, azt is mutatjuk, milyen palacsintát készíts el mellé. 

A krémes és laktató csirkeragulevessel vacsoráig garantált a jóllakottság /Fotó: Vidék íze magazin

Csirkeraguleves kapros burgonyagombóccal 

  • Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 5 dkg vaj  
  • fél db póréhagyma
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csirkecombfilé 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 db sárgarépa 
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 szál angolzeller
  • 10 dkg laskagomba
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 marék zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 1 ek. keményítő  
  • 2 dl tejszín  
  • 3 szál kapor  
  • 1 db kezeletlen citrom  

A gombóchoz:

  • 2 db nagyobb burgonya  
  • 1 db tojás  
  • 1 tk. zsír  
  • bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió  
  • 1 csokor friss kapor  
  • kb. 15 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Először a gombócokat állítjuk össze. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Kiterítve hagyjuk, hogy kihűljön. Utána összekeverjük a tojással, a zsírral, sóval, borssal, a szerecsendióval és a finomra vágott kaporral. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából.
  2. Egy nagy fazékban a vajon megdinszteljük a szeletekre vágott póréhagymát. Ha már összeesett, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst és az áttört fokhagymát. Addig sütjük, amíg a húsdarabok ki nem fehérednek. 
  3. Rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkarikázott zellert, a felszeletelt gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Öt percig pároljuk közepes lángon. Ekkor felöntjük az alaplével, beledobjuk a fagyasztott zöldborsót, és 10 percig főzzük. 
  4. Beletesszük a gombócokat. Ha feljöttek a leves tetejére, akkor az egészet besűrítjük egy kevés hideg vízben elkevert keményítővel, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Újra felforraljuk. 
  5. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzhelyről, és csak ekkor keverjük hozzá az összevágott kaprot. Frissen reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével ízesítjük még. 

A gazdag és krémes raguleves önmagában is laktató fogás, de ha nem így lenne, a túrós palacsinta remekül illik hozzá. Nézd meg, hogyan készül!

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.