Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Levesből főétel: csirkés raguleves, amitől vacsoráig garantált a jóllakottság

A ragulevesekben az a nagyon jó, hogy mindent bele lehet tenni, ami csak a kezünk ügyébe akad, persze az ízharmóniát is szem előtt tartva, ezért aztán egy gazdag és tápláló fogás lesz a végeredmény. Mutatunk egy krémes csirkeragulevest, amiben a rengeteg zöldség mellett a burgonyagombóc gondoskodik a jóllakottságunkról. Íme, a recept!

Az őszi-téli immunerősítés legeslegjobb módja, ha vitamindús, tápláló ételeket fogyasztunk. A ragulevesek kitűnő választások erre a célra, hiszen sok-sok zöldséget tehetünk egyetlen fogásba. A krémes, ízletes csirkeraguleves vacsoráig eltelít, de ha mégis vágysz valami második fogásra, azt is mutatjuk, milyen palacsintát készíts el mellé. 

A krémes és laktató csirkeragulevessel vacsoráig garantált a jóllakottság /Fotó: Vidék íze magazin

Csirkeraguleves kapros burgonyagombóccal 

  • Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 5 dkg vaj  
  • fél db póréhagyma
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csirkecombfilé 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 db sárgarépa 
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 szál angolzeller
  • 10 dkg laskagomba
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 marék zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 1 ek. keményítő  
  • 2 dl tejszín  
  • 3 szál kapor  
  • 1 db kezeletlen citrom  

A gombóchoz:

  • 2 db nagyobb burgonya  
  • 1 db tojás  
  • 1 tk. zsír  
  • bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió  
  • 1 csokor friss kapor  
  • kb. 15 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Először a gombócokat állítjuk össze. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Kiterítve hagyjuk, hogy kihűljön. Utána összekeverjük a tojással, a zsírral, sóval, borssal, a szerecsendióval és a finomra vágott kaporral. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából.
  2. Egy nagy fazékban a vajon megdinszteljük a szeletekre vágott póréhagymát. Ha már összeesett, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst és az áttört fokhagymát. Addig sütjük, amíg a húsdarabok ki nem fehérednek. 
  3. Rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkarikázott zellert, a felszeletelt gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Öt percig pároljuk közepes lángon. Ekkor felöntjük az alaplével, beledobjuk a fagyasztott zöldborsót, és 10 percig főzzük. 
  4. Beletesszük a gombócokat. Ha feljöttek a leves tetejére, akkor az egészet besűrítjük egy kevés hideg vízben elkevert keményítővel, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Újra felforraljuk. 
  5. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzhelyről, és csak ekkor keverjük hozzá az összevágott kaprot. Frissen reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével ízesítjük még. 

A gazdag és krémes raguleves önmagában is laktató fogás, de ha nem így lenne, a túrós palacsinta remekül illik hozzá. Nézd meg, hogyan készül!

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.