A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Hagyományos fogás a Márton-napi lakomához: ropogós libacomb gombás-majoránnás töltelékkel

A sült libacomb a Márton-napi lakoma egyik legkedveltebb fogása, hiszen ropogós a bőre és szaftos, omlós a húsa – ki tudna ellenállni egy ilyen ízletes fogásnak? Ráadásul az alábbi recept nem is akármilyen, ugyanis a libacomb gombás-majoránnás töltelékkel kerül terítékre.

A mennyei étel elkészítése előtt érdemes tudni, hogy a libacomb bőrét nem lehet olyan szépen felszedni, mint a csirkéét, ezért kevesebb töltelék fér majd bele. Ráadásul a sütéshez vízre és zsírra sem lesz szükséged. De nézzük részletesen, hogyan készül a Vidék íze magazin ünnepi fogása, a ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel.

Ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel
Ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Íme a Vidék íze magazin receptje: így készül a ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel!

Előkészítés: 30 perc 

Sütés: 2,5 óra 

1 adag: 520 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 kisebb, szikkadt zsemle 
  • 2-3 dl tej
  • 1 nagy vöröshagyma 
  • libazsír 
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje 
  • 1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított majoránna 
  • só 
  • bors 
  • 1 tojás 
  • 4 libacomb 

Elkészítés:  

  1. Széttördeljük a zsemlét, beáztatjuk annyi tejbe, hogy jól ellepje. 
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzádobjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, pár percig együtt sütjük. Utána hozzákeverjük a kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét, fűszerezzük összevágott petrezselyem zöldjével, majoránnával, sóval, borssal és összedolgozzuk a tojással. 
  3. A combokat besózzuk. Fellazítjuk a felsőcomb bőrét. 
  4. Egy nagyobb teáskanál segítségével megtöltjük a zsemlés-gombás töltelékkel a bőr és a hús között keletkezett táskát. 
  5. Szép sorban lerakjuk egy sütőtálba, se zsír, se víz nem kell alá. Alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben két órán át sütjük. Utána levesszük róla a fóliát, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.