Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Hagyományos fogás a Márton-napi lakomához: ropogós libacomb gombás-majoránnás töltelékkel

A sült libacomb a Márton-napi lakoma egyik legkedveltebb fogása, hiszen ropogós a bőre és szaftos, omlós a húsa – ki tudna ellenállni egy ilyen ízletes fogásnak? Ráadásul az alábbi recept nem is akármilyen, ugyanis a libacomb gombás-majoránnás töltelékkel kerül terítékre.

A mennyei étel elkészítése előtt érdemes tudni, hogy a libacomb bőrét nem lehet olyan szépen felszedni, mint a csirkéét, ezért kevesebb töltelék fér majd bele. Ráadásul a sütéshez vízre és zsírra sem lesz szükséged. De nézzük részletesen, hogyan készül a Vidék íze magazin ünnepi fogása, a ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel.

Ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel
Ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Íme a Vidék íze magazin receptje: így készül a ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel!

Előkészítés: 30 perc 

Sütés: 2,5 óra 

1 adag: 520 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 kisebb, szikkadt zsemle 
  • 2-3 dl tej
  • 1 nagy vöröshagyma 
  • libazsír 
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje 
  • 1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított majoránna 
  • só 
  • bors 
  • 1 tojás 
  • 4 libacomb 

Elkészítés:  

  1. Széttördeljük a zsemlét, beáztatjuk annyi tejbe, hogy jól ellepje. 
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzádobjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, pár percig együtt sütjük. Utána hozzákeverjük a kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét, fűszerezzük összevágott petrezselyem zöldjével, majoránnával, sóval, borssal és összedolgozzuk a tojással. 
  3. A combokat besózzuk. Fellazítjuk a felsőcomb bőrét. 
  4. Egy nagyobb teáskanál segítségével megtöltjük a zsemlés-gombás töltelékkel a bőr és a hús között keletkezett táskát. 
  5. Szép sorban lerakjuk egy sütőtálba, se zsír, se víz nem kell alá. Alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben két órán át sütjük. Utána levesszük róla a fóliát, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk. 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.