A sült libacomb a Márton-napi lakoma egyik legkedveltebb fogása, hiszen ropogós a bőre és szaftos, omlós a húsa – ki tudna ellenállni egy ilyen ízletes fogásnak? Ráadásul az alábbi recept nem is akármilyen, ugyanis a libacomb gombás-majoránnás töltelékkel kerül terítékre.
A mennyei étel elkészítése előtt érdemes tudni, hogy a libacomb bőrét nem lehet olyan szépen felszedni, mint a csirkéét, ezért kevesebb töltelék fér majd bele. Ráadásul a sütéshez vízre és zsírra sem lesz szükséged. De nézzük részletesen, hogyan készül a Vidék íze magazin ünnepi fogása, a ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel.
Íme a Vidék íze magazin receptje: így készül a ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel!
Előkészítés: 30 perc
Sütés: 2,5 óra
1 adag: 520 kcal
Hozzávalók:
4 kisebb, szikkadt zsemle
2-3 dl tej
1 nagy vöröshagyma
libazsír
20 dkg gomba
1 kis csokor petrezselyem zöldje
1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított majoránna
só
bors
1 tojás
4 libacomb
Elkészítés:
Széttördeljük a zsemlét, beáztatjuk annyi tejbe, hogy jól ellepje.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzádobjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, pár percig együtt sütjük. Utána hozzákeverjük a kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét, fűszerezzük összevágott petrezselyem zöldjével, majoránnával, sóval, borssal és összedolgozzuk a tojással.
A combokat besózzuk. Fellazítjuk a felsőcomb bőrét.
Egy nagyobb teáskanál segítségével megtöltjük a zsemlés-gombás töltelékkel a bőr és a hús között keletkezett táskát.
Szép sorban lerakjuk egy sütőtálba, se zsír, se víz nem kell alá. Alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben két órán át sütjük. Utána levesszük róla a fóliát, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.