Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Svéd húsgolyó házilag - sokkal finomabb, mint az ikeás!

Svéd húsgolyó házisáfránytól
Ezt az ételt mindenki szereti, és ha hiszed, ha nem, az általad készített változat SOKKAL finomabb, mint amit a kedvenc bútorboltodban szoktál enni. Majd meglátod.
Hozzávalók 6 személy részére:

1 kg darált hús, disznó, marha, pulyka felső comb, de vegyes hús is lehet
50 g zsemlemorzsa vagy szikkadt kenyérbél
1 csokor petrezselyem (a fagyasztott is tökéletes ide!)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 csapott tk őrölt szerecsendió
1/4 tk szegfűszeg
50 g oliva olaj
40 g vaj
25 g liszt
400 ml alaplé
200 ml tejszín
1 ek Worchestershire szósz (ha nincs, elhagyható, vagy helyettesíthető szója szósszal!)
1/2 ek mustár

bors

A tálaláshoz: áfonyalekvár és krumplipüré.

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverd a húst az apróra vágott hagymával, összenyomott fokhagymával, tojásokkal, zsemlemorzsával, fűszerekkel, felaprított petrezselyemmel, sóval és borssal.

Formázz a masszából kb. 3 cm átmérőjű golyókat.

Végy egy vastag fenekű serpenyőt és hevíts benne 3 ek olajat közepesen forróra.

Több részletben, időnként meg-megforgatva süss a húsgolyókra kérget. A serpenyőt sose pakold túl, mert akkor pirulás helyett párolódni fognak a gombócok, és arra is ügyelj, hogy az edény alján a letapadt pörkök ne feketedjenek meg!

Vedd ki a gombócokat, majd dobd a serpenyőbe a vajat és olvaszd meg. Szórd rá a lisztet, kezdd el kevergetni habverővel, majd folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá az alaplevet, majd a tejszínt. Ha a mártás nagyon sűrű lenne, adhatsz hozzá még kevés vizet.

Keverd a mártáshoz a mustárt és a Worchestershire szószt, majd ízlés szerint sózd, borsozd.

Tedd vissza a lábasba a gombócokat, majd lassú tűzön főzd a mártással kb. 15-20 percig, amíg a gombócok közepe kellően átfő.

Tálald vajas krumplipürével és áfonyalekvárral.

Még több recept, konyhai tipp és praktika házisáfránytól itt >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.