Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Érdekességek

Ezt az oldalát biztosan nem ismerted a 80-as évek magyar tévésztárjának - fotó!

Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre Fotókredit: Fortepan / Urbán Tamás
Zseniális tehetségű, többszörös díjnyertes zongoraművész, színész, humorista, műsorvezető, nyelvzseni - ezeket mindenki tudja, és tudta már a hetvenes-nyolcvanas években is Antal Imréről. Ám van valami, amit csak kevesen, mind a mai napig.

Mégpedig az, hogy Antal Imre imádott főzni! Számos korbali felvétel tanuskodik erről, valamint egy könyv, ami 1983-ban jelent meg Zenei ki, mit főz? címmel. Ebben Antal, bár, mint az előszavában ki is fejti, nagyon nem szimpatizál azokkal a zeneművészekkel, akik pár recept birtokában máris szakácsnak kiáltják ki magukat, mégis megosztotta gyerekkora egyik kedvencének, a suhantott levesnek az elkészítési módját. Ezt a tarhonyával dúsított zöldséglevest ő csak "mannalevesnek" hívta, mert szerinte olyan finom volt, mint a mennyei manna! Ti is megtaláljátok, a kép alatt - készítsétek el!

Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre(Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)
Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre(Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
10 dkg zellergumó
1/2 mk pirospaprika
pár szem köménymag
1 db zöldpaprika
1 dl tejföl
1 ek zsír
10 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés:

"Az apróra vágott hagymát mogyorónyi zsírban aranysárgára pirítom. Felaprítok sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldpaprikát. A zsírba dobom, és pár szem köménymagot, pirospaprikát hintek rá. Felöntöm kétliter­nyi vízzel, amikor is sistergő hangot ad. In­nen a neve: „suhantott” leves. Sózom, s amíg lassan fő, tarhonyát zsírban megpirítok. A levesbe öntöm, és a zöldséggel együtt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt keverek bele."

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.