Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Érdekességek

Ezt az oldalát biztosan nem ismerted a 80-as évek magyar tévésztárjának - fotó!

Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre Fotókredit: Fortepan / Urbán Tamás
Zseniális tehetségű, többszörös díjnyertes zongoraművész, színész, humorista, műsorvezető, nyelvzseni - ezeket mindenki tudja, és tudta már a hetvenes-nyolcvanas években is Antal Imréről. Ám van valami, amit csak kevesen, mind a mai napig.

Mégpedig az, hogy Antal Imre imádott főzni! Számos korbali felvétel tanuskodik erről, valamint egy könyv, ami 1983-ban jelent meg Zenei ki, mit főz? címmel. Ebben Antal, bár, mint az előszavában ki is fejti, nagyon nem szimpatizál azokkal a zeneművészekkel, akik pár recept birtokában máris szakácsnak kiáltják ki magukat, mégis megosztotta gyerekkora egyik kedvencének, a suhantott levesnek az elkészítési módját. Ezt a tarhonyával dúsított zöldséglevest ő csak "mannalevesnek" hívta, mert szerinte olyan finom volt, mint a mennyei manna! Ti is megtaláljátok, a kép alatt - készítsétek el!

Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre(Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)
Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre(Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
10 dkg zellergumó
1/2 mk pirospaprika
pár szem köménymag
1 db zöldpaprika
1 dl tejföl
1 ek zsír
10 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés:

"Az apróra vágott hagymát mogyorónyi zsírban aranysárgára pirítom. Felaprítok sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldpaprikát. A zsírba dobom, és pár szem köménymagot, pirospaprikát hintek rá. Felöntöm kétliter­nyi vízzel, amikor is sistergő hangot ad. In­nen a neve: „suhantott” leves. Sózom, s amíg lassan fő, tarhonyát zsírban megpirítok. A levesbe öntöm, és a zöldséggel együtt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt keverek bele."

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.