Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Érdekességek

Ezt az oldalát biztosan nem ismerted a 80-as évek magyar tévésztárjának - fotó!

Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre Fotókredit: Fortepan / Urbán Tamás
Zseniális tehetségű, többszörös díjnyertes zongoraművész, színész, humorista, műsorvezető, nyelvzseni - ezeket mindenki tudja, és tudta már a hetvenes-nyolcvanas években is Antal Imréről. Ám van valami, amit csak kevesen, mind a mai napig.

Mégpedig az, hogy Antal Imre imádott főzni! Számos korbali felvétel tanuskodik erről, valamint egy könyv, ami 1983-ban jelent meg Zenei ki, mit főz? címmel. Ebben Antal, bár, mint az előszavában ki is fejti, nagyon nem szimpatizál azokkal a zeneművészekkel, akik pár recept birtokában máris szakácsnak kiáltják ki magukat, mégis megosztotta gyerekkora egyik kedvencének, a suhantott levesnek az elkészítési módját. Ezt a tarhonyával dúsított zöldséglevest ő csak "mannalevesnek" hívta, mert szerinte olyan finom volt, mint a mennyei manna! Ti is megtaláljátok, a kép alatt - készítsétek el!

Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre(Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)
Antal Imre televíziós személyiség a nyaralójában. 1980 - Szentendre(Fotó: Fortepan / Urbán Tamás)

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
10 dkg zellergumó
1/2 mk pirospaprika
pár szem köménymag
1 db zöldpaprika
1 dl tejföl
1 ek zsír
10 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés:

"Az apróra vágott hagymát mogyorónyi zsírban aranysárgára pirítom. Felaprítok sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldpaprikát. A zsírba dobom, és pár szem köménymagot, pirospaprikát hintek rá. Felöntöm kétliter­nyi vízzel, amikor is sistergő hangot ad. In­nen a neve: „suhantott” leves. Sózom, s amíg lassan fő, tarhonyát zsírban megpirítok. A levesbe öntöm, és a zöldséggel együtt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt keverek bele."

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.