Szeretjük a halat. Én és a lányaim odavagyunk érte, ha lehetne, napi szinten fogyasztanánk. Viszont a férjem nem bírja. Sőt mi több, undorodik tőle. Tizenhárom év alatt megtanultam ezt tiszteletben tartani, viszont, amint kiteszi a lábát a lakásból, rávetjük magunkat a tengeri kütyükre. Szardella, lazac, pisztráng – ezeket soha nem tudjuk megunni.
A dietetikusok szerint heti kétszer ajánlott halat fogyasztani. Uszonyos barátaink nem csak a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításában segédkeznek, de a tengeri testvéreik nagy részében ott lapul a drága kincs, a reklámokból is jól ismert Omega-3 zsírsav.
1. A csodazsírsav, az az úgynevezett többszörösen telítetlen zsírsav magzati korban az agy és a szem fejlődéséhez nélkülözhetetlen.
2. Az omega-3 zsírsavat a szervezet nem tudja előállítani, ezért kívülről kell táplálék vagy táplálék kiegészítő formájában bejuttatni.
3. Kisiskolás korban a koncentrációképesség- és a memória fejlesztésében nyújt segítséget.
Legjobb forrása a lazac, a busa, a szardella, és ha valaki nem bírja a halat, annak jó hír, hogy a lenmag is kiváló Omega-3 zsírsav forrás.
Olvass tovább a bloggerünkről itt >>>
A paradicsomos-lazacos-tojásos farfalle receptjét itt találod >>>
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.