A franciák palacsintája, a crepes, sok tojással és tejszínnel készül, és hagyományosan nagyon vékony. Próbáld ki: kézi habverővel verj fel 5 db szoba-hőmérsékletű tojást 120 g lisztet és 1 csipet sót, majd 150-150 ml főzőtejszínt és tejet. Szűrőn öntsd át egy tálba, majd keverj bele 3 ek megolvasztott, de már kihűlt vajat. Hagyd állni 1 órán át, aztán forró, kivajazott serpenyőben süss nagyon vékony korongokat a tésztából. Habtejszínnel és citromszósszal vagy csokoládéöntettel kínáld.
Az amerikai palacsinta titka a sütőpor! Ettől lesz ugyanis duci a tésztája. Adj 300 g liszthez 1 tasak sütőport, 1 csipet só, 3 tk cukrot és 1 db tojást, majd lazítsd 250 ml tejjel és 50 g olvasztott vajjal. Dolgozd össze, és a tömör tésztából süss 10-12 cm átmérőjű korongokat olajjal kikent serpenyőben. Az amerikaiak juharsziruppal leöntve fogyasztják, de lekvárral vagy simán, porcukorral megszórva is kiadós és ízletes reggeli.
Minden családnak megvan a bevált receptje. Mi, magyarok, a közepesen vastag tésztájú változatot szeretjük, a nagymama baracklekvárjával, mákkal vagy éppen édes túróval megtöltve. Íme az alaprecept: keverj ki 200 g lisztet 350 ml tejjel, 2 db tojással, 2 ek étolajjal és egy löttyintés ásványvízzel. Adj hozzá 1 csipet sót, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, majd olajozott serpenyőben süsd ki.
A palacsintatésztát egy vaníliarúd kikapart belsejével, de citrom- vagy mandulaaromával is ízesítheted. A színezéséhez használhatsz keserű kakaóport, spenót- vagy céklapürét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.