Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Vastag amerikai palacsinta, leheletvékony francia, közepes tésztájú magyar... Az alábbi a variációkban egy közös biztosan van: mindegyik csábító!
PALACSINTARECEPTEK >>>
Leheletvékonyan...

A franciák palacsintája, a crepes, sok tojással és tejszínnel készül, és hagyományosan nagyon vékony. Próbáld ki: kézi habverővel verj fel 5 db szoba-hőmérsékletű tojást 120 g lisztet és 1 csipet sót, majd 150-150 ml főzőtejszínt és tejet. Szűrőn öntsd át egy tálba, majd keverj bele 3 ek megolvasztott, de már kihűlt vajat. Hagyd állni 1 órán át, aztán forró, kivajazott serpenyőben süss nagyon vékony korongokat a tésztából. Habtejszínnel és citromszósszal vagy csokoládéöntettel kínáld.

A TÖKÉLETES A PALACSINTA - MINDEN A RECEPTTŐL A MEGVALÓSÍTÁSIG >>>
Kiadós reggeli

Az amerikai palacsinta titka a sütőpor! Ettől lesz ugyanis duci a tésztája. Adj 300 g liszthez 1 tasak sütőport, 1 csipet só, 3 tk cukrot és 1 db tojást, majd lazítsd 250 ml tejjel és 50 g olvasztott vajjal. Dolgozd össze, és a tömör tésztából süss 10-12 cm átmérőjű korongokat olajjal kikent serpenyőben. Az amerikaiak juharsziruppal leöntve fogyasztják, de lekvárral vagy simán, porcukorral megszórva is kiadós és ízletes reggeli.

Ahogy mi szeretjük!

Minden családnak megvan a bevált receptje. Mi, magyarok, a közepesen vastag tésztájú változatot szeretjük, a nagymama baracklekvárjával, mákkal vagy éppen édes túróval megtöltve. Íme az alaprecept: keverj ki 200 g lisztet 350 ml tejjel, 2 db tojással, 2 ek étolajjal és egy löttyintés ásványvízzel. Adj hozzá 1 csipet sót, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, majd olajozott serpenyőben süsd ki.

Variációk

A palacsintatésztát egy vaníliarúd kikapart belsejével, de citrom- vagy mandulaaromával is ízesítheted. A színezéséhez használhatsz keserű kakaóport, spenót- vagy céklapürét is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.