Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Vastag amerikai palacsinta, leheletvékony francia, közepes tésztájú magyar... Az alábbi a variációkban egy közös biztosan van: mindegyik csábító!
PALACSINTARECEPTEK >>>
Leheletvékonyan...

A franciák palacsintája, a crepes, sok tojással és tejszínnel készül, és hagyományosan nagyon vékony. Próbáld ki: kézi habverővel verj fel 5 db szoba-hőmérsékletű tojást 120 g lisztet és 1 csipet sót, majd 150-150 ml főzőtejszínt és tejet. Szűrőn öntsd át egy tálba, majd keverj bele 3 ek megolvasztott, de már kihűlt vajat. Hagyd állni 1 órán át, aztán forró, kivajazott serpenyőben süss nagyon vékony korongokat a tésztából. Habtejszínnel és citromszósszal vagy csokoládéöntettel kínáld.

A TÖKÉLETES A PALACSINTA - MINDEN A RECEPTTŐL A MEGVALÓSÍTÁSIG >>>
Kiadós reggeli

Az amerikai palacsinta titka a sütőpor! Ettől lesz ugyanis duci a tésztája. Adj 300 g liszthez 1 tasak sütőport, 1 csipet só, 3 tk cukrot és 1 db tojást, majd lazítsd 250 ml tejjel és 50 g olvasztott vajjal. Dolgozd össze, és a tömör tésztából süss 10-12 cm átmérőjű korongokat olajjal kikent serpenyőben. Az amerikaiak juharsziruppal leöntve fogyasztják, de lekvárral vagy simán, porcukorral megszórva is kiadós és ízletes reggeli.

Ahogy mi szeretjük!

Minden családnak megvan a bevált receptje. Mi, magyarok, a közepesen vastag tésztájú változatot szeretjük, a nagymama baracklekvárjával, mákkal vagy éppen édes túróval megtöltve. Íme az alaprecept: keverj ki 200 g lisztet 350 ml tejjel, 2 db tojással, 2 ek étolajjal és egy löttyintés ásványvízzel. Adj hozzá 1 csipet sót, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, majd olajozott serpenyőben süsd ki.

Variációk

A palacsintatésztát egy vaníliarúd kikapart belsejével, de citrom- vagy mandulaaromával is ízesítheted. A színezéséhez használhatsz keserű kakaóport, spenót- vagy céklapürét is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.