Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
A legegyszerűbb süteménynek mondják, mert mindig minden van hozzá otthon, még a legegyszerűbb háztartásban is. Tojás, liszt, cukor. Ennyi. Viszont ezer módon variálható.

A piskótakészítésnek több iskolája is van: egyben verjük fel a tojást, vagy külön, és végül adjuk hozzá a kemény fehérjehabot? Kell-e bele pár kanál víz? Esetleg egy kis olaj vagy más zsiradék?

Nos, ha jól felverjük egyben a tojásokat, akkor a piskótatekercshez tökéletes így, ha tortaalapnak készítjük, akkor más tartásra van szükség, ebben az esetben külön verjük habbá a fehérjét, és utólag forgassuk a tésztába óvatosan a habos tojásfehérjét.

A piskótát ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, megszórhatjuk gyümölcsökkel, mindent visz a meggyes piskóta, de persze barackkal, szilvával is tökéletes. A kisült piskótát kínálhatjuk sodókkal, csokiszósszal, de lehet mindenféle torta alapja is.

A tökéletes alaprecept

Ahány tojás, annyi evőkanál kristálycukor és ugyanennyi evőkanál liszt. Ez az alap. Vagyis 6 tojáshoz 6 evőkanál cukor és 6 evőkanál liszt. Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó. A kakaót, aki szereti, darált dióval is helyettesítheti.

Piskóta tészta alaprecept >>>

EZEKRE VIGYÁZZ, ha jót akarsz!

A tojásfehérjés tál mindig legyen teljesen száraz, zsírmentes! A fehérjét és a sárgáját mindig pontosan válaszd szét, ha sárga darab marad a fehérjében, sosem lesz kemény a hab! Ne nyisd ki a sütőajtót 20 percnél hamarabb! A tojásfehérjét ne verd túl keményre, mert széttörik, amikor összekevered a többi hozzávalóval.

Így csináld, ha tökéletes végeredményt szeretnél!

A sárgáját mindig keverd habosra a cukorral! Sose használj porcukrot kristálycukor helyett! Vannak, akik szerint a tökéletes piskóta titka a hideg alapanyag, ők a tojást, a lisztet, a cukrot, de még a keverőtálat is hűtőbe teszik. Egy másik iskola szerint az is elég,ha a hozzávalók egyforma hőmérsékletűek, tehát, ha fél órával a készítés előtt előveszed a hozzávalókat, ugyanígy tökéletes lesz végeredmény! Ha a lisztet szitálod, könnyebb, levegősebb lesz a piskóta. Mielőtt kifordítod a sütőtálból, szórd be egy kis porcukorral a rácsot vagy a sütőpapírt, így biztosan nem ragad rá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.