Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legegyszerűbb süteménynek mondják, mert mindig minden van hozzá otthon, még a legegyszerűbb háztartásban is. Tojás, liszt, cukor. Ennyi. Viszont ezer módon variálható.

A piskótakészítésnek több iskolája is van: egyben verjük fel a tojást, vagy külön, és végül adjuk hozzá a kemény fehérjehabot? Kell-e bele pár kanál víz? Esetleg egy kis olaj vagy más zsiradék?

Nos, ha jól felverjük egyben a tojásokat, akkor a piskótatekercshez tökéletes így, ha tortaalapnak készítjük, akkor más tartásra van szükség, ebben az esetben külön verjük habbá a fehérjét, és utólag forgassuk a tésztába óvatosan a habos tojásfehérjét.

A piskótát ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, megszórhatjuk gyümölcsökkel, mindent visz a meggyes piskóta, de persze barackkal, szilvával is tökéletes. A kisült piskótát kínálhatjuk sodókkal, csokiszósszal, de lehet mindenféle torta alapja is.

A tökéletes alaprecept

Ahány tojás, annyi evőkanál kristálycukor és ugyanennyi evőkanál liszt. Ez az alap. Vagyis 6 tojáshoz 6 evőkanál cukor és 6 evőkanál liszt. Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó. A kakaót, aki szereti, darált dióval is helyettesítheti.

Piskóta tészta alaprecept >>>
EZEKRE VIGYÁZZ, ha jót akarsz!

A tojásfehérjés tál mindig legyen teljesen száraz, zsírmentes! A fehérjét és a sárgáját mindig pontosan válaszd szét, ha sárga darab marad a fehérjében, sosem lesz kemény a hab! Ne nyisd ki a sütőajtót 20 percnél hamarabb! A tojásfehérjét ne verd túl keményre, mert széttörik, amikor összekevered a többi hozzávalóval.


Így csináld, ha tökéletes végeredményt szeretnél!

A sárgáját mindig keverd habosra a cukorral! Sose használj porcukrot kristálycukor helyett! Vannak, akik szerint a tökéletes piskóta titka a hideg alapanyag, ők a tojást, a lisztet, a cukrot, de még a keverőtálat is hűtőbe teszik. Eyy msáik iskola szerint az is elég,ha a hozzávalók egyforma hőmérsékletűek, tehát, ha fél órával a készítés előtt előveszed a hozzávalókat, ugyanígy tökéletes lesz végeredmény! Ha a lisztet szitálod, könnyebb, levegősebb lesz a piskóta. Mielőtt kifordítod a sütőtálból, szórd be egy kis porcukorral a rácsot vagy a sütőpapírt, így biztosan nem ragad rá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.