Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Milyen hal fogyasztása nem ajánlott a diéta alatt? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Nagyon szeretem a halat. Melyek azok a fajták, amelyek fogyasztása nem ajánlott a fogyókúra alatt? És melyek a legjobbak táplálkozási szempontból? És miért egészséges a hal?

Minden fajta hal fogyasztása ajánlott, akár az egészséges táplálkozásról, akár a testsúlycsökkentésről van szó. A lényeg az elkészítési módban és a mennyiségben rejlik. Mivel a halhús igen könnyen emészthető és magas a fehérjetartalma, bárki számára (aki nem allergiás rá!) megfelelő. A zsír mennyisége attól függ, hogy az édesvízi vagy a tengeri hal tenyésztett vagy vadon fogott típusát szeretnénk elkészíteni. A tenyésztett halak mindig zsírosabbak, mint vadon élő társiak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy koleszterint is tartalmaznak - 40-90 mg/ 100 grammban - adott haltól függően.

Szezámmagos tonhalsteak grillezett ceruzababbal
Szezámmagos tonhalsteak grillezett ceruzababbal

Zsírosabb halak: ponty, harcsa, tonhal, makréla, lazac, hering, szárazabb húsú fehér busa, amur, süllő, tőkehal, heck. A halolaj kisebb-nagyobb mértékben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, melyek élettani szempontból rendkívül jelentősek. A halhúsnak elsősorban az A- és D-, B1- és B2-vitamintartalma, az ásványi anyagok szempontjából pedig vas-, szelén-, cink-, és jódtartalma jelentős.

Elkészítéskor törekedjünk a zsiradék nélküli elkészítési módokra, de fűszert, zöldségféléket bátran használjunk!

Halas receptek >>>
A dietetikus válaszol >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.