Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Karácsony

Így készül a legfinomabb halászlé: Bözsi mama felfedi a titkos receptet

A halászlé egy olyan étel, ami nem hiányozhat a karácsonyi, ünnepi asztalról. Ahány ház, annyi szokás, ám mi most megmutatjuk, hogyan készül a legfinomabb halászlé!

Az ország egyik fele a szegedi, míg a másik a bajai halászlét tartja a legjobbnak, míg sokan egyszerűen azt a levest szeretik igazán, amit a saját édesanyjuk, esetleg nagymamájuk készített. Évtizedes tudás és tapasztalat mozgatja azokat a kezeket, amelyek készítik, ízesítik és kevergetik a halászlét, mely végül a karácsonyi, ünnepi asztal központi eleme lesz minden évben.

Így készül a legfinomabb halászlé: itt a titkos recept /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Így készül a legfinomabb halászlé: itt a titkos recept /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Akárcsak a bejgli, a halászlé is olyan étel, amelytől sokan félnek, hiszen macerásnak tűnhet az elkészítése. Érdemes azonban belevágni, ugyanis nincs finomabb a házi halászlénél. Bözsi mama pedig elárulta a receptjét a legfinomabb halászlének!

Így készül a legfinomabb halászlé

Hozzávalók:

  • 4 szelet pontypatkó
  • 1 kg apró hal
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db t. v. paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 db burgonya
  • 1,5 l víz
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 teáskanál zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy fazékba szórjuk, adunk hozzá egy kevés zsiradékot, és kipirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, együtt sütjük egy percig. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, visszatesszük a tűzhelyre, és összerotyogtatjuk.
  3. Tíz perc múlva mehet bele a kilónyi apró hal és a meghámozott, de egészben hagyott két burgonya. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük őrölt köménnyel és babérral, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul. Ekkor átpasszírozzuk.
  4. Visszaöntjük az elmosott fazékba, óvatosan belecsúsztatjuk a négy pontypatkót, és pár percig főzzük. Erős paprikával tálaljuk.

TRÜKK!

Ha nincs időnk passzírozgatni, akkor használhatunk halászlésűrítményt is, ebben főzzük meg a kockákra vágott krumplikat (ha szükséges, vízzel hígítjuk), majd ezt a levest törjük át.

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.