Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Karácsony

Így készül a legfinomabb halászlé: Bözsi mama felfedi a titkos receptet

A halászlé egy olyan étel, ami nem hiányozhat a karácsonyi, ünnepi asztalról. Ahány ház, annyi szokás, ám mi most megmutatjuk, hogyan készül a legfinomabb halászlé!

Az ország egyik fele a szegedi, míg a másik a bajai halászlét tartja a legjobbnak, míg sokan egyszerűen azt a levest szeretik igazán, amit a saját édesanyjuk, esetleg nagymamájuk készített. Évtizedes tudás és tapasztalat mozgatja azokat a kezeket, amelyek készítik, ízesítik és kevergetik a halászlét, mely végül a karácsonyi, ünnepi asztal központi eleme lesz minden évben.

Így készül a legfinomabb halászlé: itt a titkos recept /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Így készül a legfinomabb halászlé: itt a titkos recept /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Akárcsak a bejgli, a halászlé is olyan étel, amelytől sokan félnek, hiszen macerásnak tűnhet az elkészítése. Érdemes azonban belevágni, ugyanis nincs finomabb a házi halászlénél. Bözsi mama pedig elárulta a receptjét a legfinomabb halászlének!

Így készül a legfinomabb halászlé

Hozzávalók:

  • 4 szelet pontypatkó
  • 1 kg apró hal
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db t. v. paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 db burgonya
  • 1,5 l víz
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 teáskanál zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy fazékba szórjuk, adunk hozzá egy kevés zsiradékot, és kipirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, együtt sütjük egy percig. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, visszatesszük a tűzhelyre, és összerotyogtatjuk.
  3. Tíz perc múlva mehet bele a kilónyi apró hal és a meghámozott, de egészben hagyott két burgonya. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük őrölt köménnyel és babérral, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul. Ekkor átpasszírozzuk.
  4. Visszaöntjük az elmosott fazékba, óvatosan belecsúsztatjuk a négy pontypatkót, és pár percig főzzük. Erős paprikával tálaljuk.

TRÜKK!

Ha nincs időnk passzírozgatni, akkor használhatunk halászlésűrítményt is, ebben főzzük meg a kockákra vágott krumplikat (ha szükséges, vízzel hígítjuk), majd ezt a levest törjük át.

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.