Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Bármilyen meglepő, van, akinek nem a lefogyni, hanem épp ellenkezőleg: kicsit meghízni jelenti a legnagyobb kihívást. A Mindmegette dietetikus szakértője most nekik segít néhány hasznos tippel, jó tanáccsal.

Szeretnék néhány kilót hízni. Mit tanácsolsz?

Először azt kell tisztázni, van-e oka annak, hogy nem tudsz súlyt felszedni. Először keresd fel a háziorvosodat, és kérj egy alapos kivizsgálást. Ha minden rendben, akkor fogadd meg a következő tanácsokat.

1. Alapvető a megfelelő mennyiségű (naponta 1,5-2 liter), illetve minőségű víz elfogyasztása, valamint a rendszeres sport.

2. Fontos a napi 6-7-szeri, kisebb étkezés is. Részesítsd előnyben a növényi zsiradékokat, a sovány húsokat (zöldséges-tejszínes ragukkal, rántva, grillezve, párolva), a sonkaféléket és a virslit.

3. A tejtermékek közül a normál zsírtartalmú tejek, sajtok, savanyított készítmények valók neked.

4. A gyümölcsöket elkészítheted mézes salátának, de palacsintatésztában is kisütheted.

5. A zöldségeket rakott-töltött ételekhez, burgonyapüréhez, olajban elkészítve, majonézes-tejfölös salátákhoz, főzelékekhez, húsos levesekhez használd fel.

Dietetikus házigazdánk további cikkeit itt találjátok >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.