A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami segíti az összpontosítást, serkenti a tanulási, és javítja az emlékezőképességet.
Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegrendszer erősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.
A hal gazdag Omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.
Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.
A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.
A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.
+1. Bajnokok reggelije
Tény, hogy teli hassal nem lehet tanulni, de üres gyomorral sem. A tökéletes reggeli gondoskodik a stabil vércukorszintről, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A gabonafélék B1-vitamin-tartalma segíti a koncentráló képességet, a fehérjék pedig biztosítják, hogy az agyban elegendő mennyiségű neurotranszmitter képződön. Ezek fokozzák a figyelmet, az éberséget és aktívabbá tesznek. Az agyserkentő menü tehát legjobb, ha müzliből és joghurtból, tejben főzött gabonakásából áll. De kitűnő választás a teljes kiőrlésű kenyér sajttal vagy túrókrémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.