Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Nem csak vizsgaidőszakban és érettségi lázban jó azt tudni, hogy milyen ételektől pörög bizonyítottan jobban az agyunk - bár, ilyenkor, lássuk be, hatványozottan praktikus. Íme a 6 legütősebb étel, és egy bónuszfogás!

A dió

A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami segíti az összpontosítást, serkenti a tanulási, és javítja az emlékezőképességet.

A dió B-vitaminban is gazdag, ami serkenti a tanulási és javítja az emlékezőképességet (Fotó: Shutterstock)
A dió B-vitaminban is gazdag, ami serkenti a tanulási és javítja az emlékezőképességet (Fotó: Shutterstock)

A ZAb

Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegrendszer erősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.

A hal

A hal gazdag Omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.

A hal gazdag Omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. (Fotó: Shutterstock)
A hal gazdag Omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. (Fotó: Shutterstock)

Az alma

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A tönkölybúza

A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.

A tönköly nagyon jól kiegészíti a hagymonyos búzánkat, egyszerű vele dolgozni és egészségesebb is (Fotó: Shutterstoc)
A tönköly nagyon jól kiegészíti a hagymonyos búzánkat, egyszerű vele dolgozni és egészségesebb is (Fotó: Shutterstoc)

A szója

A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.

+1. Bajnokok reggelije

Tény, hogy teli hassal nem lehet tanulni, de üres gyomorral sem. A tökéletes reggeli gondoskodik a stabil vércukorszintről, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A gabonafélék B1-vitamin-tartalma segíti a koncentráló képességet, a fehérjék pedig biztosítják, hogy az agyban elegendő mennyiségű neurotranszmitter képződön. Ezek fokozzák a figyelmet, az éberséget és aktívabbá tesznek. Az agyserkentő menü tehát legjobb, ha müzliből és joghurtból, tejben főzött gabonakásából áll. De kitűnő választás a teljes kiőrlésű kenyér sajttal vagy túrókrémmel.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.