Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének. Eláruljuk, miért kell minél többet ennünk a különböző zöldség- és gyümölcsfélékből!
Sárgarépa

A legjobb főzve vagy párolva! – így hangzik a meglepő jó tanács az egészséges sárgarépával kapcsolatban. A benne lévő béta-karotint (az A-vitamin előanyagát), amely vízben nem oldódik, csak abban az esetben
tudja maradéktalanul hasznosítani a szervezetünk, ha eszszenciális zsírok (például kukoricaolaj) társaságában fogyasztjuk. Kutatások szerint jelentősencsökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Tipp: Vásárlás után minél hamarabb távolítuk el a sárgarépa zöldjét, ugyanis vizet von el zöldségtől!

6 tipp, hogy természetes módon csökkentsd a koleszterinszinted >>>

Brokkoli

Legnagyobb előnye, hogy A-, C- és E-vitamin is található benne. Ez a
szuper hármas ad erőt a sejtjeinknek ahhoz, hogy kivédjék a szabad gyökök
támadását. Illat- és színanyagai is hasonló funkcióval bírnak, ugyanis átalakítják a rákot előidéző anyagokat, amelyekkel ezután a test már könnyedén képes elbánni.

Tipp: Igazán egészséges rágcsálnivalót készíthetünk ebből a
finom zöldségből, ha nyersen csíkokra vágjuk, majd zöld fűszeres mártogatóssal fogyasztjuk.

Retek

Fekete, piros és fehér: a különböző retekfélék csak úgy dúskálnak a mustárolajban. Minél intenzívebben rágcsáljuk a ropogós salátábavalót, annál több mustárolaj szabadul fel belőle. Ez a csípős ízű anyag – a szelénnel és az óriásretekben található C-vitaminnal együtt – a gyomorrák kialakulását előzi meg.

Tipp: 200 g retek 8 órán át biztosítja a szervezet folsavszükségletét.

Mindent az egészségről >>>

Grépfút

Túl sok stressz ér, és nehezen alszol el? Akkor érdemes minél többet enned ebből a citrusféléből! A grépfrút tele van C-vitaminnal, amely semlegesíti a túlzott feszültség és a kevés pihenés miatt keletkező káros anyagokat.

Tipp: A legtöbb értékes anyag a hús és a héj közötti fehér hártyában található, ezért ezt is együk meg!

Szilva

Lédús és nagyon finom kék csoda! A benne lévő értékes színanyagok és a C-vitamin gondoskodnak arról, hogy tovább maradjunk fiatalok, a szerveink jobban bírják a tempót, a sejtjeink pedig megfelelően működhessenek.

Tipp: Lehetőség szerint mindenféle színű szilvát együnk, ugyanis a különböző színanyagok kiegészítik egymás hatását a sejtvédelemben! Az aszalt szilva, amellett, hogy finom csemege, szinte verhetetlen a szabad gyökök elleni harcban!

Viszlát betegség! Itt a top 9 gyógyító étel >>>

Paradicsom

Összesen 13 vitamin, valamint 17 ásványi és másodlagos növényi anyag található benne. Naponta érdemes legalább 1/4 kilót megenni a piros húsú gyümölcsből. Likopin nevű hatóanyagának köszönhetően képes megkötni a
szabad gyököket, továbbá a szívet és az érrendszert is erősíti.

Tipp: Legjobb, ha brokkolival fogyasztjuk, a két finomság ugyanis együtt maximalizálja a betegségek elleni védelem hatékonyságát.

Szőlő

A fehér és a kék szőlő is kihagyhatatlan az étrendünkből. A gyümölcsben található fenolok megakadályozzák az artériák elzáródását és a szívinfarktust.

Tipp: A szőlőszemek héját és a magokat ugyancsak fogyasszuk el, hiszen az utóbbiban található olaj a belekben felszabadul és javítja az emésztést!

Zöld vagy piros alma? Fehér vagy barna rizs? Megmondjuk, melyik egészségesebb! >>>

Fejes saláta

A zöld levelek dúskálnak a rák ellen védőanyagokban. A karotinoidok a szabad gyököket semlegesítik és fiatalítják a sejteket. Ezt a hatást a C-vitamin és a folsav csak tovább fokozza. Utóbbi különösen hatékony a bél- és a mellrák elleni harcban.

Tipp: A leveles salátát tároljuk hideg helyen, mert szobahőmérsékleten két nap alatt elveszti a C-vitamin-tartalma 50%-át.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.