Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Ha egészségesen szeretnénk étkezni, akkor gyakran kerül az asztalra barna kenyér is. De valóban barna az a kenyér? Erre a kérdésre válaszol Dr. Mangó Gabriella, gyöngyösi háziorvos friss Facebook-bejegyzésében.

Mielőtt megvesszük a barna kenyeret, feltétlenül ellenőrizzük az összetevők listáját. A doktornő elárulja, melyik az a hozzávaló, ami miatt inkább hagyjuk a polcon az adott kenyeret.

Mindig ellenőrizzük le a barna kenyér összetevőit! / Fotó: Shutterstock
Mindig ellenőrizzük le a barna kenyér összetevőit! / Fotó: Shutterstock

„Egészségesen szeretnénk étkezni – barna kenyér. Mire figyelj oda? Hogy valóban barna kenyeret vegyél és ne valami színezékes barna kenyeret, ami fehér lisztből és színezékből áll! Hogyha az összetevők között malátát látsz, akkor azt lehetőség szerint ne vedd meg” – hívta fel a figyelmet Dr. Mangó Gabriella.

Ezért lehet jó választás a kovászos

Ahogyan azt mi is megírtuk a kovászos kenyérben számos értékes tápanyag található, ilyen például a vas, a szelén, a mangán és a réz, emellett jelentős a B-vitamin-tartalma is. Mivel a kovász előemészti a lisztben található keményítőt, ezért nem emeli meg annyira a vércukorszintet, mint az élesztős kenyér. Emellett a lisztet adó gabonában lévő fehérje (a glutén) az érés során aminosavakra bomlik, ezáltal könnyebben emészthető a kész kovászos kenyér.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.