Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Epres blondie
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Egészséges

Elakadtál a glutén- és laktózmentes ételek készítésével? Kérdezd Felcsiki Tündét!

Felcsiki Tünde
Felcsiki Tündét, a Mentes pillanatok című könyv szerzőjét nem kell bemutatni annak, akinek fontos az egészségtudatos táplálkozás, a glutén- és laktózmentes étrend. Ha bizonytalan vagy a mentes menüsor elkészítésében, fordulj hozzá bizalommal!

Felcsiki Tünde a Mentes pillanatok című könyv szerzője, aki glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, és adalakényag-mentes receptekkel segíti a háziasszonyokat a napi rutinban. Miért fontos ez?
"A gluténmentes alapanyagok teljesen másként viselkednek, mint a hagyományosak. Más az állaguk, magatartásuk, nedvszívó képességük, rugalmasságuk, száradásuk, eltarthatóságuk és ízviláguk. Ezért gőzerővel vetettem bele magam az alapanyagok, fűszerek megismerésébe." - meséli Tünde a könyvében.

Klasszikusok mentesen!

Régi recepteket vett elő, és újra gondolta őket és rájött, hogy a mentes receptek megfelelő fűszerezéssel fantasztikusan előtérbe hozhatóak. Tünde szívesen segít azoknak, akik szeretnének rátérni a mentes étrendre, de tanácstalanok, hogyan fogjanak hozzá, mit-mivel kombináljanak. Tündétől a [email protected] címen kérhettek tanácsot.

Így vezesd be gyerekeknek!

1. Fontos a szülők hozzáállása: a lényeg, hogy a gyerek érezze a szülői támogatást, miszerint ez az étel jó neki!
2. Ha esetleg nehézségekbe ütközünk, akkor járjunk elő példamutatással. Azaz: együk azt, amit ő!
3. Fontos, hogy türelmesek legyünk és az étkezést ne stresszként éljük meg, hanem főzzünk és együnk együtt finomakat.
4. Idővel, és türelemmel a gyerekek elfogadják az új ízeket. Érdekes, hogy ők még ösztönösen érzik, ha nekik valami jó.
5. A fokozatosságot fontos szem előtt tartani: például a spenótot először keverjük sok tésztához, majd az arányok folyamatosan változzanak és a végén „eltűnhetett” a tészta.

Türelemmel...

Minél kevesebb mesterséges anyag van egy ételben, annál természetesebb, és annál egészségesebb. Az átállás ugyan lehet, hogy nem könnyű, de örömünket is lelhetjük az új alapanyagokkal készült ételek főzésében.

Elakadtál a mentes ételek készítésében? Írj Felcsiki Tündének: [email protected]

Felcsiki Tündéről itt olvashatsz tovább >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.