Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Napjainkban a legtöbb betegség összefüggésben áll a helytelen táplálkozással. A rizs kiváló alapanyag az egészség megőrzésében!

A világ keleti felén az egészség, a gazdagság és a termékenység szimbólumának tekintik, a nevét pedig imákba foglalják. A pázsitfűfélék közé tartozó rizsnek közel 10 000 fajtája van. A felhasználása igen sokrétű: levesek, saláták, húsok, zöldségek, valamint édes vagy sós desszertek alapja egyaránt lehet.

Miért fogyasszuk?

A zsírszegény, ám szénhidrátokban, rostokban és tápanyagokban gazdag gabonaféle bőséges forrása például a B-vitaminoknak, a kalciumnak, a cinknek és a folsavnak. A főtt rizs könnyen emészthető, csökkenti a vérnyomást, valamint megelőzi a keringési és a szívbetegségek kialakulását.

Melyiket válasszuk?

Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb. Ennél hántolás után nem fényezik a szemeket, azaz nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti úgynevezett „ezüsthártyát”, emiatt jóval nagyobb a tápértéke, mint a hagyományos, fehér testvérének. A rizs ideális alapanyaga az egynapos diétáknak, de több salaktalanító- és tisztítókúránál is előfordul, hogy önmagában kell fogyasztani a gabonafélét.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.