Magas az A-, B-, C- és E-vitamin-tartalma, gazdag vasban és kalciumban. Tisztítja a vért, segít leküzdeni a meghűléses betegségeket, valamint jótékonyan hat a bőrre. Mivel a kalóriatartalma alacsony, gyakorlatilag annyit ehetünk belőle, amennyi jólesik, használjuk hát ki a zöldség szeptembertől januárig tartó szezonját!
A sütőtöklekvár remek csemege, és az elkészítése sem bonyolult. A feldarabolt tököt főzzük meg, pürésítsük, gazdagítsuk citromhéjjal, ízlés szerinti fűszerekkel és cukorral, aztán főzzük fel. Kevés szalicil társaságában töltsük üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk állni!
1. A piacon mindig az ép héjú és kocsányú darabokat válasszuk!
2. Pürésítve sokáig eláll a fagyasztóban is.
3. A sütőtökös receptekben megadott elkészítési időt toldjuk meg kb. 10 perccel, hiszen nagyjából ennyit vesz igénybe a hámozás és a kimagozás.
4. Tudtad, hogy 100 g sütőtök mindössze 80 kcal-t tartalmaz?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.