Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egészséghírek

A csokoládé, a vörösbor és a tea javítják az agyműködést

Az Oxford Egyetem kutatóinak állítása szerint a csokoládé, a vörösbor és a tea javítják a kognitív funkciók teljesítőképességét.

Az Oxford Egyetem Fiziológiai, Anatómiai és Genetikai részlegének tudósai a flavonoidokban gazdag élelmiszerek fogyasztása és a kognitív teljesítőképesség közti összefüggéseket vizsgálták 2031 idősebb (70 és 74 év közötti) önkéntesnél.

A csokoládé, a vörösbor és a tea javítják az agyműködést
A csokoládé, a vörösbor és a tea javítják az agyműködést

A résztvevők először egy kérdőívet töltöttek ki étkezési szokásaikról, majd a kutatók egy sor kognitív tesztnek vetették alá őket. Az eredmények szerint azok az önkéntesek, akik rendszeresen csokoládét, vörösbort vagy teát fogyasztottak (mértékkel természetesen), sokkal jobb eredményeket értek el a kognitív teszteken, mint azok, akiknek étrendjében nem szerepeltek ezek.

A korral járó kognitív állapotromlás és a mikrotápanyagok kapcsolatát egyre többen tanulmányozzák világszerte. A gyümölcsök, valamint az olyan italok, mint a tea, a vörösbor, a kakaó és a kávé, igen gazdagok polifenolokban. Az étkezési polifenolok egyik legnagyobb alcsoportja a flavonoidok, amelyek fogyasztása bizonyíthatóan csökkenti az időskori demencia (elbutulás) előfordulását.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.