Először elkészítjük a tésztát: meglangyosítjuk a tejet, hozzászórunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, a maradék cukrot. A közepében egy mélyedést készítünk, ide öntjük a felhabosodott élesztőt, az egész tojást, majd addig dagasztjuk, míg szépen össze nem áll a tészta.
Megolvasztjuk a vajat, és több részletben hozzádagasztjuk a tésztához. Cipót formázunk belőle, és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk a körtét, a húsát apró kockákra vágjuk. Egy lábasban a cukorral, a keményítővel és a citromlével kissé megpároljuk, de csak annyira, hogy roppanós maradjon. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a mandulaaromát is.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, ismét hagyjuk pihenni egy negyedórát, majd körülbelül 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A közepére egy csíkban ráhelyezzük a körtetölteléket, egyenletesen rászórjuk a felkockázott marcipánt. A két oldalt szabadon maradt tésztacsíkokat 45 fokos szögben bevagdossuk majdnem a töltelékig, majd jobbról és balról váltakozva ráhajtogatjuk a körtére. Sütőpapíros tepsire átrakjuk.
Bekapcsoljuk 180 fokra a sütőt, és amíg melegszik, letakarva kelesztjük még a rétest. Végül a felvert tojással lekenjük, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.