Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A Koppenhága Egyetem kutatásai szerint az étcsokoládé jóval laktatóbb és sokkal inkább alkalmas a csokoládé iránti vágy csillapítására, mint a tejcsokoládé.

Az étcsokoládé ezen kívül a zsíros és sós ételek utáni vágyat is csökkenti, így kis mennyiségben eredményesen használható súlyunk megőrzésére.

Hogy összehasonlítsák az ét- és tejcsokoládé étvágyra és kalória-bevitelre gyakorolt hatásait, a tudósok 16 fiatal és egészséges önkéntest kértek meg, hogy vegyenek részt egy kísérletben, melynek első felében csak étcsokoládét, második felében pedig csak tejcsokoládét fogyaszthattak.

Fogyjunk étcsokoládéval!
Fogyjunk étcsokoládéval!

A csokoládé elfogyasztását követő öt órában a résztvevőknek félóránként egy kérdőívet kellett kitölteniük, amelyben étvágyukról és a különböző ételek iránti vágyukról szóló kérdésekre kellett válaszolniuk. A csokoládé elfogyasztása után két és fél órával az alanyok ismét ehettek, ezúttal pizzát. A tudósok arra kérték a résztvevőket, hogy pontosan annyit egyenek, amennyi jól esik. Ezek után rögzítették a különböző résztvevők kalória-bevitelét.

Az eredmények szerint az étcsokoládét fogyasztók átlagosan 15 százalékkal kevesebbet ettek a pizzából a tejcsokoládét fogyasztókhoz képest. A résztvevők elmondása szerint az étcsokoládé ezen kívül csökkentette az édes, sós és zsíros ételek utáni vágyaikat is.
A jó minőségű étcsokoládék igen gazdagok egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban, így fogyasztásuk kis mennyiségben akár naponta is javasolt.


Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.